• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
Napište svůj komentář k receptu

Králík na hořčici II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • petržel sekaná
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 8
      lžíce dijonská hořčice
    • 400
      g vepřový bůček
    • 1
      ks králík rozdělený na porce
    • mouka na obalení
    • olej na opékání
    • bouquet garni např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem

Postup přípravy receptu

1
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Králík na medu

Králík na medu

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Talpa | 5. 4. 2014 09:32

    to se tam jenom prihodi vedle kralika, nebo byste chtel bucek spikovat?:D

  • pavel | 21. 7. 2011 11:02

    :-( Nějak mi v popisu přípravy chybí ten bůček, co je uveden v ingrediencích...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Velikonoce
Maso Králičí Červen Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bouquet garni Česnek Dijonská hořčice Králík Máslo Mouka Olej Petržel Šalotka Sůl Vepřový bůček

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Meteník

Meteník

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

76
Máslové řízky
Máslové řízky
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Králík jako od babičky
Králík jako od babičky
Králík na celeru
Králík na celeru
Králík na halali
Králík na halali
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact