máslo
prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy
sůl
1
stroužek
česnek
petržel
sekaná
500
ml
bílé víno
1
ks
šalotka
najemno pokrájená
8
lžíce
dijonská hořčice
400
g
vepřový bůček
1
ks
králík
rozdělený na porce
mouka
na obalení
olej
na opékání
bouquet garni
např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem
Postup přípravy receptu
1
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.
Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.