• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
Napište svůj komentář k receptu

Králík na hořčici II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • petržel sekaná
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 8
      lžíce dijonská hořčice
    • 400
      g vepřový bůček
    • 1
      ks králík rozdělený na porce
    • mouka na obalení
    • olej na opékání
    • bouquet garni např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem

Postup přípravy receptu

1
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Králík na medu

Králík na medu

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Talpa | 5. 4. 2014 09:32

    to se tam jenom prihodi vedle kralika, nebo byste chtel bucek spikovat?:D

  • pavel | 21. 7. 2011 11:02

    :-( Nějak mi v popisu přípravy chybí ten bůček, co je uveden v ingrediencích...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Velikonoce
Maso Králičí Červen Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bouquet garni Česnek Dijonská hořčice Králík Máslo Mouka Olej Petržel Šalotka Sůl Vepřový bůček

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Fofr perník

Fofr perník

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

157
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
137
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
132
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
92
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
81
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Eliška Bučková (35) končí v showbyznysu: Teď je čas na děti!

Eliška Bučková (35) končí v showbyznysu: Teď je čas na děti!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Králík jako od babičky
Králík jako od babičky
Králík na celeru
Králík na celeru
Králík na halali
Králík na halali
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact