Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem. Podlejeme a pečeme do měkka.
2
Podáváme s bramborem, ale je možno i jiné přílohy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irena
|3. 9. 2016 19:28
Tady si s tím ale nikdo hlavu neláme. Dřív se to hned admin snažil opravit, ale to byla evidentně jiná doba. Teď se asi zabývají jen tím, jestli jsou komentáře dostatečně pozitivní. O:-)
vlk
|7. 1. 2015 16:30
A ani cibule =-O
Honza
|11. 10. 2013 09:19
Máš pravdu. Kde je ta hořčice?
Barbara
|5. 10. 2013 08:55
V postupu není ani zmínka o hořčici, a to se přitom recept jmenuje králík na hořčici...
Králík je výborný, dneska jsem ho pekla k obědu. Jenže jsem si v rychlosti přečetla jen postup a to, že tam má být cibule, jsem zjistila až teď. Vůbec jsem ji nepostrádala nebo možná by to s ní bylo ještě lepší, ale i takhle to bylo moc dobré. Trošku jsem si to upravila, místo utřeného česneku - dala jsem celé 3 paličky, (nemá už takovou sílu a je už trochu sušší) jsem ho nadrobno pokrájela, pak smíchala se solí, hořčicí a paprikou a tímto jsem ho potřela. podlila vodou a vínem. Nakonec jsem posypala kostičkami anglické slaniny a upekla. Vůbec se chutě nepřebíjely, prostě mňamka.
venyss venyss
|29. 8. 2008 20:51
Tak tenhle recept děláme už roky a je to nejlepší recept na králíka jakého jsem jedla. Králíka naporcuji,posolím,potřu hořčicí,pokapu olejem + kousky másla a přidám na kostičky nakrájenou slaninu.Podáváme se zelím a knedlíkem.Výborný!
Otakar Novák
|26. 8. 2008 17:44
Potom že ženy mají fantazii.
Veronika Lindner
|26. 8. 2008 16:08
Mam stejnou otazku jako pani Zdena:kam ta horcice prijde???
Miroslava Severová
|26. 8. 2008 07:42
Králíky děláme často, buď bych volila česnek a nebo hořčici. Při obojím si myslím že jedna chuť bude přebíjet druhou.
ladislava staffenová
|25. 8. 2008 14:14
Nerada bych se pletla - nejsem autorka receptu, ale asi bych tu hořčici přidala k tomu česneku a na zpěněné cibulu pekla králíka. (osobně bych veškeré koření - i pepř s paprikou smíchala s hořčicí a česnekem a tím králíka potřela - ale to je jen můj názor)