Naporcovaného králíka opláchneme, osolíme a vložíme do pekáče, poté králíka posypeme pepřem (na každý kousek lžička pepře). Cibuli oloupeme, do každé vtlačíme 2-4 hřebíčky a vložíme ke králíkovi. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a posypeme králíka, poté všechno zakapeme worchestrovou a sójovou omáčkou, zalijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme na střední plamen (180 °C) asi 2 hodiny a podléváme vodou. Poté králíka odkryjeme a pečeme do té doby, dokud nebude mít zlatavou barvu (ještě asi hodinu), ke konci přidáme 4 slabé plátky másla obalené v mouce (na zahuštění) podáváme s bramborem nebo s tím čím chcete.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka H.
|24. 11. 2008 13:32
Vyzkoušeno z králičích stehen, včetně bůčku :-) a chuťově opravdu výborné! Použila jsem "pepřové koření"...už namíchané...hrubě drcená směs pepřů, pozor, je taky solená!
varecka varecka
|15. 11. 2008 20:47
Něco podobného dělám i s kuřecím masem, je to výborné.Jen bych asi přidal kousek bůčku nebo slaniny.