• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík jako od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Králík jako od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík jako od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík (Rozporcovaný)
    • 6
      stroužek česnek
    • 7
      lžíce hořčice plnotučná
    • 200
      g hera
    • tymián
    • zázvor
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně posypeme tymiánem, zázvorem a majoránkou. V kastrůlku rozpustíme heru a naporcovaného, ochuceného králíka zalijeme rozpuštěnou herou v pekáči. Necháme uležet v chladnu minimálně 10 hodin. Předehřejeme troubu na 200 °C, králíka podlijeme vývarem (z masoxu) nebo vodou a pečeme v přiklopeném pekáčku. Pečeme, obracíme a podléváme, až je králík měkký. Ke konci pečení sundáme horní pekáček a uděláme kůrčičku. Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky a červené zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Ovocná bublanina jako od babičky

Ovocná bublanina jako od babičky

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KateřinaSchovank | 29. 10. 2014 13:08

    Králíka jsem dělala poprvé, bála jsem se ho, protože moje babička ho dělala vždycky strašně vysušeného a vlastně jsem králíka radši ani nejedla. Našla jsem tento recept a riskla to - absolutní delikatesa <3 , oblizoval se i pětiletý vybíravý synek 8-) Dělala jsem jen stehna, pro jistotu prošpikovala trochu slaninkou, podlila pivem a přelila rozpuštěnou Ramou (klasický máslo jsem bohužel v lednici nenašla) :-[ :-[ Jako přílohu jsem zvolila chlupaté knedlíčky a červené zelíííí... mňamka, děkuju, přidává do kuchařky a dávám jedničku s hvězdičkou :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 23. 8. 2014 18:43

    tak týden jsem to měla otevřený v záložce a čekali jsme na víkend, abych to uvařila. pak to mamka okomentovala slovy: nejlepší jídlo, který jsi kdy uvařila... už se můžeš vdávat... ... táta si přidal, brácha netrpělivě čekal na druhou várku knedlíků... Jinak místo Hery jsem dala máslo a podlila jsem to troškou vývaru z hlavy a vnitřností...

  • allena89
    allena89 | 18. 8. 2014 14:44

    Naprosto výborný! Vynechala jsem zázvor a pod maso přidala 2 mrkve a 2 petržele. Perfektní s bramborovým knedlíkem.

  • pipča
    pipča | 25. 11. 2013 12:36

    chutnal nám hodně, příště bych ale králíka zalila máslem :-)

  • Petr | 12. 10. 2013 16:15

    Zdravim vsechny :-) tento recept jsem zkousel poprve a musim rict, ze kdo ho vymyslel musel byt pan kuchar nebo pani kucharka :-[ ;-) ale jeste jsem si ho dovolil prilepsit prospikovanim. Manzelka kralika neji tak jsem k nemu pridal dve kureci stehna. Prave jsme dojedli a hned pisu dokud mam tu vynikajici chut jeste na jazyku O:-) famozni chut.....Dekuji ;-)

  • Lenny | 26. 6. 2012 11:29

    Tak jsme také vyzkoušeli - nestačila jsem naložit tak jsem králíka chvíli pekla, pak potřela z obou stran směsí hořčice, v mikrovlnce roztaveného másla (cca 75-100g) a koření. a podlila to vodou se zamíchanou biovegetou.. po obrácení ještě dotřela tou hořčično bylinkovou směsí z druhé strany a bylo to báječné :-) Příště možná ještě méně tuku a méně biovegety - bylo zbytečně moc mastné a více slané - a také té směsi je překvapivě až moc, ale báječné i přesto, že jsem vlastně vůbec nenakládala :-)) Děkuji

  • tomas | 4. 3. 2012 11:10

    Prodám králičí maso z domácích králíků. Cena 80 Kč za kg. Váha jednoho zabitého a vykuchaného králíky je 1,5 až 2 kg. Popř. mohu prodat živé králíky za 60 Kč/kg. Email babf@seznam.cz

  • pajaw | 7. 2. 2012 12:07

    Právě jsme dojedli. Nedala jsem tam ten tymián ani zázvor (nějak bylinky nemáme v oblibě, takže majoránka stačila) a oblizovali jsme se až za ušima. Jako přílohu jsme měli brkaši a mrkvové proužky (uvařená mrkev pak smahlá na másle) a nezklamalo.

  • Radomír Nádvorník | 26. 5. 2010 13:30

    Právě jsem dovařil králíka přesně podle receptu. Jenom jsem si tam přihodil kolem dokola kořenovou zeleninku. Byl jsem poněkud skeptický, ale výsledek mne maximálně uspokojil!!! Masíčko se úplně rozplývalo!!! Vřele doporučuji. Když králíka, tak jedině na tento způsob. (použil jsem čtyři druhy hořčice - plnotučná 3 lžíce, kremžská 1 lžíce, SNICO hořčice s feferonkou 1 lžíce a 2 lžíce starofrancouzská ručně dělaná hořčice od mnichů)

  • Hana Krupková | 7. 2. 2010 21:07

    Králíka moc nevařím, protože mi vždycky přišel suchy a zlváštní chuti. Tento recept ale překonal všechna očekávání. Králík byl prostě skvělý a chutnal celé rodině. Takže teď ho budu muset vařit častěji. Díky za recept.

  • Ňulinka - | 6. 4. 2008 14:24

    Opravdu vynikající,krásně voní a ta šťávička...mňam.Nechala jsem 2 dny naložené,upekla a k tomu kyselé zelí a brambor.1.

  • milena kubikova | 3. 4. 2008 07:55

    vyborna zalezitost......ako prilohu som urobila soulet s pouzitim stavy z kralika....dokonala kombinacia...btw...miesto hery som pouzila maslo a cesnak som nelisovala ale krajala nadobrobno....v tom soulete by sa mi inak stratil.....doporucujem vyskusat.

  • Martina Bernová | 20. 1. 2008 17:09

    Dobrý den. Neodolala jsem a díky velmi kladným komentářům jsem tenhle recept taky vyzkoušela. Dámám 1 třikrát podtrženou a s hvězdičkou. Králík byl naprosto jedinečný. Dali jsme si ho s bramborovým i houskovým knedlíkem a s červeným zelím. Byla to mňamka! A není to ani moc náročné na přípravu :-)

  • Anonym | 10. 1. 2008 15:30

    Ajo, nechame ji vypect. Tzn. neprikryvame pekacek a cekame, az se vypece. Vetsinou je to za 20. min.

  • Peťula | 24. 6. 2007 12:47

    Fakt výborné. Nevěřila jsem moc té heře, ale překvapila mě chutí. Taky jsem dala jen 100g. A navíc tohle jídlo ocenil i můj pubertální syn, který ho 20 min v kuse chválil. Co dodat...... :o))

  • Ivana Samcová | 29. 4. 2007 19:04

    Výborný králík. Moc jsme si pochutnali. Dala jsem jen 100g Hery a jako přílohu brambory. Ten sosík na bramborách - mňamka. Díky za recept. Ivana

  • Di | 28. 4. 2007 08:11

    Trocha oleje, zvláště olivového, by vzhledem k dalším ingrediencím místo té spousty Hery jistě také nebyla marná.

  • Zdenka Korábová | 27. 4. 2007 15:02

    Opravdu HERU, dala bych raději máslo, bojím se zě bude chutnat po buchtě, ale vyzkouším, možná z opatrnosti půl na půl

  • Věra | 26. 4. 2007 15:29

    Já přidávám pod takto upraveného králíka ještě hodně nakrájené kořenové zeleniny a už nedělám žádné zelí. Podávám s vařeným bramborem.

  • Lenka Oralová | 26. 4. 2007 12:31

    Musím se přidat k názoru, že je to vynikající recept. 100g tuku pohatě stačíííí. Bude to patřit asi k mým oblíbeným receptůůům.

  • Ája | 2. 1. 2007 20:15

    Chtěla jsem se jen zeptat ... Jsem kuchařka začátečník. Jak to myslíte : "A uděláme kůrčičku".

  • Táňa Urbánková | 30. 7. 2006 17:38

    Dnes jsme si na tomto jídle moc pochutnali. Příště bych akorát volila méně tuku, Hery jen 100 g. Dala jsem 3 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce plnotučné a 1 lžíci ostré hořčice. Výborné.

  • Vlaďka | 15. 4. 2006 13:38

    Vynikající recept, vyzkoušela jsem ho maso je měkké, dobrá chuť budu ho určitě opakovat. Já jsem použila hořčici grilovací a kremžskou. Hodnotím jedničkou s hvězdičkou.

  • Gabi | 14. 8. 2005 21:21

    Výborný recept. Ani není třeba nechávat odležet. Jednoduchý a rychlý.doporučuji všem.

  • Janinka | 7. 8. 2005 13:13

    Je to opravdu skvělý recept. Mám odzkoušené, že v této úpravě jedí králíka i ti, kdy tvrdí, že ho neradi :-)) Není to nijak složité - určitě vyzkoušejte. My píšeme za jedna!

  • Mirka Marková | 25. 10. 2004 07:05

    Výborný recept, použila jsem kremžskou hořčici s lžičkou normální plnotučné. Jako přílohu bramborové noky a špenát. Jde tahle udělat i kuře a je taky moc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hera Hořčice plnotučná Králík Majoránka Pepř mletý Sůl Tymián Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

90
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
49
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
45
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králík - slintající soused
Králík - slintající soused
Králík Co dům dal
Králík Co dům dal
Králík na celeru
Králík na celeru
Králík na halali
Králík na halali
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
  • Recepty.cz
  • Králík jako od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact