• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík či kuře po provensálsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík či kuře po provensálsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík či kuře po provensálsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králičí maso celý králík (nebo kuře) - podle počtu strávníků
    • rozmarýn
    • tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • anglická slanina Plátky
    • olej
    • rajčata
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Králíka či kuře naporcujeme na menší díly, každý díl osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a přidáme plátky oloupaného česneku (množství dle chuti). Každou porci zabalíme do plátků slaniny, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Poté vložíme do zapékací misky a poklademe plátky rajčat, já dávám na váhu tolik rajčat co masa. Pokud nám zbyl česnek můžeme ještě přihodit a rajčata navrch posypeme bazalkou - nejlepší je čerstvá.
2
Pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 220 °C po dobu zhruba 45-60 minut. Zhruba půlku doby peču zakryté a poté dopékám bez pokličky. Povětšinou není třeba podlévat, rajčata pustí šťávu. Podáváme s bramborem nebo bez přílohy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdenek | 18. 2. 2007 12:07

    Dobrý recept, vyzkoušel jsem pro králíka. Maso bylo jemné a voňavé po koření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Králičí
Maso Králičí Drůbeží Oběd Pečení Smažení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Česnek Králičí maso Olej Pepř mletý Rajčata Rozmarýn Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

76
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
36
Salát do ruky
Salát do ruky
32
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
31
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Králík či kuře po provensálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact