• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík ála vepřová pečínka
Napište svůj komentář k receptu

Králík ála vepřová pečínka

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík ála vepřová pečínka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králíčí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • kmín
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Druhý den upečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny na 200 °C. Můžeme mírně podlít, ale není to nutné, cibule i maso pustí dost šťávy.
2
Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
3
Malá obměna: k masu přimícháme asi 500 g kysaného zelí a pečeme vše dohromady.Tady je nejlepší příloha bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 12. 8. 2008 10:56

    Jano,to opravdu asi ani nevíte,ale co vím já,tak jak se říká,králík není nadarmo drahý.Máte pravdu,jak to začne chcípat,ikdyž jsou naočkovaní,člověku zbydou jen oči pro pláč.Kvůli toho jsme je vlastně zrušili.Neměla jsem to srdce se na to dívat.Jeden rok bylo králíků,že jsme je rozdávali a pak zase hromadný úhyn.Ale je pravda,že teď vám králíka nikdo pod 200 kč neprodá,ještě,že ho sem tam máme z rodiny na Jižní Moravě.

  • Zdena z JM | 12. 8. 2008 06:28

    Já mám to štěstí, že mi prodává králíky jedna hodná sousedka a to za mnohem příznivější cenu, než v obchodech. V oblíbených receptech mám nejmíň deset receptů na králíka a jeden lepší než druhý.

  • Jana Řezníčková | 11. 8. 2008 16:33

    Hm, my na vesnici ani nevíme, co máme, když máme plný králíkárny králíků .... barvičky jim fakt nedáváme, naopak - milujeme králičí maso snad ze všeho nejvíc. A když se králíci dobře krmí, není nad ně. Ale, zase když začnou chcípat už vykrmení, taky blbý.Ale to jsem zabrousila někam úplně jinam...těším se, že tento recept co nevidět zkusím !

  • Jana Remková | 11. 8. 2008 15:19

    Králík je fakt drahý a navíc,z těch marketů to jsou takové zdechlinky,že by asi 4 členná rodinka moc nenajedla,takže Šárko,určitě to nebyl vůbec špatný nápad s tou krkovicí.Já jsem dnes dělala kuře na způsob béřovického králíka a taky vynikající.Určitě by se taky nic nestalo,kdybych přidala plecko,nebo krček.Zkuste,je to vynikající recept.Z těch králíků tady asi jeden z nejlepších,ale každý má jinou chuť a tak to nechám na vás.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2008 12:57

    Je to opravdu mňamka, zkoušeli jsme v neděli a manžel jen chválil. Jen jsem kvůli závratným cenám králíka v běžné prodejní síti použila 2 králičí stehna a 2 plátky krkovice a nejspíš to tak udělám i příště, bylo to opravdu zdařilé..... Dávám 1*.

  • Jana Řezníčková | 6. 8. 2008 11:34

    Mno, zase jedna pochoutka z králíčka. Určitě vyzkoušíme, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Králíčí stehna Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Jahodový likér

Jahodový likér

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

99
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
80
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
56
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
33
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
30
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Králík ála vepřová pečínka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact