• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Králík ála vepřová pečínka
Napište svůj komentář k receptu

Králík ála vepřová pečínka

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík ála vepřová pečínka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králíčí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • kmín
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Druhý den upečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny na 200 °C. Můžeme mírně podlít, ale není to nutné, cibule i maso pustí dost šťávy.
2
Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
3
Malá obměna: k masu přimícháme asi 500 g kysaného zelí a pečeme vše dohromady.Tady je nejlepší příloha bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 12. 8. 2008 10:56

    Jano,to opravdu asi ani nevíte,ale co vím já,tak jak se říká,králík není nadarmo drahý.Máte pravdu,jak to začne chcípat,ikdyž jsou naočkovaní,člověku zbydou jen oči pro pláč.Kvůli toho jsme je vlastně zrušili.Neměla jsem to srdce se na to dívat.Jeden rok bylo králíků,že jsme je rozdávali a pak zase hromadný úhyn.Ale je pravda,že teď vám králíka nikdo pod 200 kč neprodá,ještě,že ho sem tam máme z rodiny na Jižní Moravě.

  • Zdena z JM | 12. 8. 2008 06:28

    Já mám to štěstí, že mi prodává králíky jedna hodná sousedka a to za mnohem příznivější cenu, než v obchodech. V oblíbených receptech mám nejmíň deset receptů na králíka a jeden lepší než druhý.

  • Jana Řezníčková | 11. 8. 2008 16:33

    Hm, my na vesnici ani nevíme, co máme, když máme plný králíkárny králíků .... barvičky jim fakt nedáváme, naopak - milujeme králičí maso snad ze všeho nejvíc. A když se králíci dobře krmí, není nad ně. Ale, zase když začnou chcípat už vykrmení, taky blbý.Ale to jsem zabrousila někam úplně jinam...těším se, že tento recept co nevidět zkusím !

  • Jana Remková | 11. 8. 2008 15:19

    Králík je fakt drahý a navíc,z těch marketů to jsou takové zdechlinky,že by asi 4 členná rodinka moc nenajedla,takže Šárko,určitě to nebyl vůbec špatný nápad s tou krkovicí.Já jsem dnes dělala kuře na způsob béřovického králíka a taky vynikající.Určitě by se taky nic nestalo,kdybych přidala plecko,nebo krček.Zkuste,je to vynikající recept.Z těch králíků tady asi jeden z nejlepších,ale každý má jinou chuť a tak to nechám na vás.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2008 12:57

    Je to opravdu mňamka, zkoušeli jsme v neděli a manžel jen chválil. Jen jsem kvůli závratným cenám králíka v běžné prodejní síti použila 2 králičí stehna a 2 plátky krkovice a nejspíš to tak udělám i příště, bylo to opravdu zdařilé..... Dávám 1*.

  • Jana Řezníčková | 6. 8. 2008 11:34

    Mno, zase jedna pochoutka z králíčka. Určitě vyzkoušíme, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Králíčí stehna Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvánky

Mrkvánky

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z…
26
Honzovy buchty
Honzovy buchty
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
17
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Králík ála vepřová pečínka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact