• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík ála vepřová pečínka
Napište svůj komentář k receptu

Králík ála vepřová pečínka

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík ála vepřová pečínka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králíčí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • kmín
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Druhý den upečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny na 200 °C. Můžeme mírně podlít, ale není to nutné, cibule i maso pustí dost šťávy.
2
Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
3
Malá obměna: k masu přimícháme asi 500 g kysaného zelí a pečeme vše dohromady.Tady je nejlepší příloha bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 12. 8. 2008 10:56

    Jano,to opravdu asi ani nevíte,ale co vím já,tak jak se říká,králík není nadarmo drahý.Máte pravdu,jak to začne chcípat,ikdyž jsou naočkovaní,člověku zbydou jen oči pro pláč.Kvůli toho jsme je vlastně zrušili.Neměla jsem to srdce se na to dívat.Jeden rok bylo králíků,že jsme je rozdávali a pak zase hromadný úhyn.Ale je pravda,že teď vám králíka nikdo pod 200 kč neprodá,ještě,že ho sem tam máme z rodiny na Jižní Moravě.

  • Zdena z JM | 12. 8. 2008 06:28

    Já mám to štěstí, že mi prodává králíky jedna hodná sousedka a to za mnohem příznivější cenu, než v obchodech. V oblíbených receptech mám nejmíň deset receptů na králíka a jeden lepší než druhý.

  • Jana Řezníčková | 11. 8. 2008 16:33

    Hm, my na vesnici ani nevíme, co máme, když máme plný králíkárny králíků .... barvičky jim fakt nedáváme, naopak - milujeme králičí maso snad ze všeho nejvíc. A když se králíci dobře krmí, není nad ně. Ale, zase když začnou chcípat už vykrmení, taky blbý.Ale to jsem zabrousila někam úplně jinam...těším se, že tento recept co nevidět zkusím !

  • Jana Remková | 11. 8. 2008 15:19

    Králík je fakt drahý a navíc,z těch marketů to jsou takové zdechlinky,že by asi 4 členná rodinka moc nenajedla,takže Šárko,určitě to nebyl vůbec špatný nápad s tou krkovicí.Já jsem dnes dělala kuře na způsob béřovického králíka a taky vynikající.Určitě by se taky nic nestalo,kdybych přidala plecko,nebo krček.Zkuste,je to vynikající recept.Z těch králíků tady asi jeden z nejlepších,ale každý má jinou chuť a tak to nechám na vás.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2008 12:57

    Je to opravdu mňamka, zkoušeli jsme v neděli a manžel jen chválil. Jen jsem kvůli závratným cenám králíka v běžné prodejní síti použila 2 králičí stehna a 2 plátky krkovice a nejspíš to tak udělám i příště, bylo to opravdu zdařilé..... Dávám 1*.

  • Jana Řezníčková | 6. 8. 2008 11:34

    Mno, zase jedna pochoutka z králíčka. Určitě vyzkoušíme, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Králíčí stehna Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

152
Dýňová tortila
Dýňová tortila
86
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
54
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
48
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Králík ála vepřová pečínka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact