• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík á la Malorca:
Napište svůj komentář k receptu

Králík á la Malorca:

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík á la Malorca:
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík asi 1.7kg
    • 500
      g cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks červené feferonky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml bílé víno
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      ks skořice lusk
    • 3
      ks hřebíček
    • 80
      g černé olivy
    • 8
      snítka tymián
    • 80
      g rozinky
    • 40
      g piniové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně rozkrojíme feferonky, zbavíme jádřinců a nasekáme nahrubo.
2
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme a dozlatova osmažíme při střední teplotě na pánvi v 5 ti lžících oleje. Poté vyndáme. Na pekáči rozehřejeme 3 lžíce oleje, v němž podusíme krátce cibuli, česnek a feferonku. Podlijeme vývarem a bílým vínem. Přidáme šafrán, skořici a hřebíček. Vložíme stehna a přední nohy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st., zhruba 1 hodinu. Olivy rozpůlíme, osmažíme si dozlatova piniová semínka (oříšky). Po 50 ti minutách pečení přidáme do pekáče rozinky, olivy, tymián, piniová semínka a zbytek králíka. Odklopené pečeme ještě 10 minut při střední teplotě.
3
Ledvinky a játra nakrájíme na centimetrové proužky a opečeme ve zbytku oleje na pánvi asi 1 až 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem, servírujeme s králíkem a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mari Carmen | 15. 1. 2012 16:51

    Mallorca se píše s 2 "l" aby se mohla číst Majorka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Černé olivy Červené feferonky Česnek Cibule Drůbeží vývar Hřebíček Králík Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Rozinky Šafrán Skořice Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
38
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
32
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
23
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
19
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Králík á la Malorca:
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact