Na rozložené a mírně podravkou posypané plátky jsem dala vrstvičku propláchlého kysaného bílého zelí, posypala sušenými houbami, zavinula a ovinula nití. Na kousku másla jsem na pánvi osmahla cibulku, pak vložila na pánev závitky a ze všech stran je osmahla. Přendala jsem vše od pekáčku, podlila vodou, přidala česnek, petržel, celer, jalovec, nové koření a bobkový list a dala upéct.
2
Příloha: brambory nebo bramborový knedlík.
3
Tento recept vlastně vznikl zkusmo na základě omylu - myslela jsem, že si kupuju vykoštěný králiíčí hřbet - až po rozmražení bylo jasné, že jsou to tenounké plátky z boku králíka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iveta
|7. 2. 2008 13:27
Mě to tedy celkem udivilo,že se tyto boky taky dají využít,my jsme je vždycky mlely do sekané.Ale určitě to vyzkouším,jsem zvědavá,co mi na to doma poví...:-)))
Marie H.
|7. 2. 2008 07:45
Plátky z králičího boku jsem často kupovala a dělala do nich různé nádivky, ale teď už jsem je strašně dlouho nikde neviděla, myslela jsem, že už se neprodávají. To se musím po nich důkladně podívat !