Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak stehna omyjte a osušte. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžičku sádla, stehna na něm zprudka opečte ze všech stran do zlatohněda. Přidejte zbytek sádla a koření. Zakryté duste na mírném plameni asi 2 hodiny. Maso během této doby několikrát otočte.
Mezitím si připravte zeleninu. Očištěnou mrkev vložte do kastrolu s vroucí osolenou vodou a asi po 4 minutách položte nad kastrol pařáček s cibulkami. Vařte ještě asi 3 minuty. Pak zeleninu zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Těsně před podáváním ji zprudka opečte na olivovém oleji. Maso podávejte se zeleninou a šťouchanými bramborami.