• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Balzamiková čočka
    • 150
      g čočka
    • 50
      g šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 0,50
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce balzamikový ocet 6 až 8
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 3
      snítka petrželka
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Špíz
    • 8
      ks králičí maso
    • 8
      ks rozmarýn stonky - cca 25 cm dlouhých
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks paprika - žlutá
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks šalotka velké
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Rozmarýnové brambory
    • 500
      g brambory malé
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek. Přidáme cukr, necháme roztavit, poté nasypeme okapanou čočku, přidáme balzamikový ocet a kuřecí vývar, 20 až 25 minut povaříme na střední teplotě. Petržel nakrájíme nadrobno a spolu s máslem zamícháme v čočce, kterou dochutíme solí a pepřem.
2
Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme a připravíme si je jako jehly pro špíz. Papriky nakrájíme na 16 stejně velkých kousků. Česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napichujeme vždy maso, papriku, česnek a šalotku.
3
Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut.
4
Olivový olej rozpálíme v pánvi a králičí špíz opečeme dozlatova po všech stranách. Přidáme máslo a špízy, podusíme zhruba 2 až 3 minuty na střední teplotě, osolíme a opepříme.
5
Čočku ještě jednou ohřejeme, máslo a rozmarýn dáme k bramborám a ponecháme na žáru přibližně 2 až 3 minuty. Osolíme, opepříme. Pak servírujeme špíz a brambory na čočku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červená paprika Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Králičí maso Máslo Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

568
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
104
Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
42
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
39
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí…
32
Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Pečená vepřová panenka…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact