• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Balzamiková čočka
    • 150
      g čočka
    • 50
      g šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 0,50
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce balzamikový ocet 6 až 8
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 3
      snítka petrželka
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Špíz
    • 8
      ks králičí maso
    • 8
      ks rozmarýn stonky - cca 25 cm dlouhých
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks paprika - žlutá
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks šalotka velké
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Rozmarýnové brambory
    • 500
      g brambory malé
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek. Přidáme cukr, necháme roztavit, poté nasypeme okapanou čočku, přidáme balzamikový ocet a kuřecí vývar, 20 až 25 minut povaříme na střední teplotě. Petržel nakrájíme nadrobno a spolu s máslem zamícháme v čočce, kterou dochutíme solí a pepřem.
2
Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme a připravíme si je jako jehly pro špíz. Papriky nakrájíme na 16 stejně velkých kousků. Česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napichujeme vždy maso, papriku, česnek a šalotku.
3
Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut.
4
Olivový olej rozpálíme v pánvi a králičí špíz opečeme dozlatova po všech stranách. Přidáme máslo a špízy, podusíme zhruba 2 až 3 minuty na střední teplotě, osolíme a opepříme.
5
Čočku ještě jednou ohřejeme, máslo a rozmarýn dáme k bramborám a ponecháme na žáru přibližně 2 až 3 minuty. Osolíme, opepříme. Pak servírujeme špíz a brambory na čočku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červená paprika Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Králičí maso Máslo Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Guacamole

Guacamole

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Brampatáčky

Brampatáčky

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

114
Výborný dresing
Výborný dresing
63
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
51
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact