• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Balzamiková čočka
    • 150
      g čočka
    • 50
      g šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 0,50
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce balzamikový ocet 6 až 8
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 3
      snítka petrželka
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Špíz
    • 8
      ks králičí maso
    • 8
      ks rozmarýn stonky - cca 25 cm dlouhých
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks paprika - žlutá
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks šalotka velké
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Rozmarýnové brambory
    • 500
      g brambory malé
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek. Přidáme cukr, necháme roztavit, poté nasypeme okapanou čočku, přidáme balzamikový ocet a kuřecí vývar, 20 až 25 minut povaříme na střední teplotě. Petržel nakrájíme nadrobno a spolu s máslem zamícháme v čočce, kterou dochutíme solí a pepřem.
2
Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme a připravíme si je jako jehly pro špíz. Papriky nakrájíme na 16 stejně velkých kousků. Česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napichujeme vždy maso, papriku, česnek a šalotku.
3
Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut.
4
Olivový olej rozpálíme v pánvi a králičí špíz opečeme dozlatova po všech stranách. Přidáme máslo a špízy, podusíme zhruba 2 až 3 minuty na střední teplotě, osolíme a opepříme.
5
Čočku ještě jednou ohřejeme, máslo a rozmarýn dáme k bramborám a ponecháme na žáru přibližně 2 až 3 minuty. Osolíme, opepříme. Pak servírujeme špíz a brambory na čočku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červená paprika Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Králičí maso Máslo Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

211
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Máslové řízky
Máslové řízky
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact