• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí rolka
Napište svůj komentář k receptu

Králičí rolka

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí rolka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík vykostěný
    • uzený bůček umletý
    • 2
      plátek hovězí maso
    • 2
      mrkev proužky
    • 2
      celer proužky
    • tymián
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Králíka okořeníme, potřeme polovinou umletého uzeného bůčku, položíme naklepané plátky masa, opět potřeme bůčkem, položíme zeleninu, zatočíme do rolády a ovážeme provázkem. Naložíme do předem svařené a vychladlé marinády na aspoň 24 hodin.
2
Poté pečeme přikryté na cibuli a zelenině jako svíčkovou a stejně tak i dokončíme - měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme do omáčky a zahustíme smetanou s moukou.
3
Nemusíme podávat s knedlíkem, ale odlehčíme například noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

Zapečená kuřecí rolka II.

Zapečená kuřecí rolka II.

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 22:22

    Alčo, rozdělte si náplň přiměřeně, aby Vám vyšla do všech částí. Stehna trochu seřízněte naplocho a rozložte, stejně tak hřbetní maso, u kterého ale nechávám břišní část. Samotný hřbet by byl moc malý.

  • Alča | 25. 4. 2006 14:44

    Takže né celá roláda ? No to jsem zvědavá, jak do stehna narvu bůček, hovězí a ještě zeleninu. Ale nevzdávám to, vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 14:15

    Alčo, ten mletý bůček je zavinutý do masa spolu s naklepanými plátky hovězího, takže se nemá kam vypéct. Jak jsem chtěla rychle odpovědět, nenapsala jsem, že většinou nevykosťuju králíka v celku, ale dělám několik menších rolek - ze zadních nohou a hřbetu. Omlouvám se za nejasnost.

  • Jana z VM | 25. 4. 2006 14:04

    Přední nohy králíka se nevykosťují, to je nesmysl. Alespoň já jsem je nikdy nevykosťovala. Nic by z nich nezbylo. Ty do svíčkové nedávám.

  • Alča | 25. 4. 2006 13:44

    Omlouvám se, ale nevím jak vykostit přední nohy, ty jsem nikdy nekostila. Slaninou maso na svíčkovou jen prošpikuji a pak mám pár kostiček do zeleniny, které dají jen chuť, u toho mletého mám strach, že se to vypeče do omáčky, no nic vyzkouším a uvidím.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 4. 2006 13:33

    Vykostěným králíkem se myslí čistě ořezané maso z kostí z celého králíka. A na hovězí svíčkovou se přece maso taky prošpikovává uzeným bůčkem nebo špekem. Ta chuť uzeného je tam dost důležitá, já bych to asi ničím nenahrazovala. Pokud Vám, Alčo, vadí uzený bůček, pak možná raději zkuste jiný recept:-)

  • Alča | 25. 4. 2006 13:16

    Toho králika i s vykoštěnými předními nohami ? Uzený bůček mi do svíčkové moc nesedí, nemůžu ho nahradit normálním ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Hovězí maso Králík Mrkev Pepř mletý Smetana Sůl Tymián Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Arabská rýže

Arabská rýže

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Dia roláda

Dia roláda

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

70
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Králičí rolka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact