• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí ragú
Napište svůj komentář k receptu

Králičí ragú

autor: polmari
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí ragú
Králičí ragú
Králičí ragú
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králičí hřbet naporcovaný
    • 1
      hrst houby čerstvé či mražené
    • 50
      g špek
    • hořčice na potření; druh dle chuti
    • 1
      dl bílé víno
    • 250
      ml smetana nebo mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na smažení a pečení

Postup přípravy receptu

1
Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova. Maso vyjememe a odložíme do pekáče (remosky). Na máslo na pánvi přidáme na kostičky nakrájený špek, rozškvaříme a přidáme houby. Houby osmažíme a přidáme i s výpekem do pekáčku k masu. Podlijeme vodou a dáme péct.
2
Po cca 15ti minutách podlijeme bílým vínem a znovu necháme péct. Po dalších cca 15ti minutách maso vyjmeme, vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou, maso vrátíme a necháme ještě cca 15 minut péct.
3
V původním receptu je všechno v hrnci (bez pečení), ale mě více vyhovuje maso pečené než vařené.
4
Jako přílohu dávám rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Králičí kyselo Dočík

Králičí kyselo Dočík

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 16. 4. 2012 08:23

    Já taky, ale takhle to je v původním receptu - možná by stačilo hřbet vykostit :-)

  • techt | 7. 4. 2012 13:19

    Pod názvem ragú si představuji kostky masa a ne porce, ale výborný králík to teda byl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Hladká mouka Hořčice Houby Králičí hřbet Máslo Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

142
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
90
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
86
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
68
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
68
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Králičí kyselo Dočík
Králičí kyselo Dočík
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králík - slintající soused
Králík - slintající soused
Králík Co dům dal
Králík Co dům dal
  • Recepty.cz
  • Králičí ragú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact