Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů + lžíce oleje), které po osmažení teprve zaléváme vodou
2
nebo: očištěnou zeleninu, koření a králičí odřezky, kosti... dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu.
3
Po přivedení k varu plamen ztlumíme, osolíme a necháme cca 2 - 2,5 hodiny zvolna vařit, tzv. "táhnout". Pak vývar přecedíme, pokrájenou zeleninu přidáme do vývaru společně s obraným pokrájeným masem a ještě krátce povaříme s posekanou zelenou natí.
4
Vývar podáváme s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky, které připravíme dle zdejších receptů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miroslava Spáčilová
|18. 12. 2016 14:45
Vynikající polévka. Dělám když je možnost i zaječí.
K. Plamínková
|17. 4. 2016 19:39
Králičí vývar je výborný. Králíky chováme docela ve velkém, takže i polévky jsou na našem jídelníčku často.
Anna Hajná
|21. 9. 2015 09:21
Vývar z králíka dělám stejně často jako hovězí a slepičí. Divoké koření do něj také dávám, polévku jemně ovoní a chuť vývaru nepřebije. Bez polévky by se manžel neobešel a já si na to tak zvykla, takže na desátou máme polévku místo svačiny a pak oběd.
Lenka
|27. 1. 2015 11:19
Dávám vařit zeleninu a králičí droby s hlavou do vody.Osmažení na másle se mi zamlouvá a určitě to zkusím.