• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • králičí paštika
Napište svůj komentář k receptu

králičí paštika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
králičí paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • 50
      g vepřové sádlo
    • 500
      g králičí maso přední
    • 1
      ks bobkový list
    • hovězí vývar 1/4 litru
    • 5
      ks pepř celý
    • 200
      g játra
    • 150
      g slanina
    • 5
      ks pistácie
    • pepř mletý
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      ks cibule
    • tymián 1/2 lžičky
    • 2
      ks mrkev
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso proložíme nakrájenou cibulí a mrkví, pokropíme bílým vínem a dáme na dva dny odležet do chladna. Kosti z králíka uvaříme se špetkou tymiánu, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Polévku procedíme a uschováme v chladnu.
2
Odleželé králičí maso z marinády vyjmeme a umeleme je s vepřovou krkovičkou a nakrájenými játry. Přidáme 4 lžíce polévky z kostí, nadrobno nakrájenou slaninu a podle vlastní chuti přisolíme a dochutíme bílým pepřem. Nakonec přidáme ještě pět oloupaných, drobně nasekaných pistácií a vše dobře promícháme.
3
Masovou směsí plníme buď paštikové formičky, nebo ohnivzdorné misky vyložené tenkými plátky slaniny. Pečeme půl hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.Upečené paštičky zalijeme lžící horkého vývaru a po vychladnutí přelijeme vepřovým sádlem a necháme ztuhnout. Podáváme jako předkrm s čerstvou zeleninou a tmavým pečivem. Doba přípravy 1,5 hodiny, jedna porce 2240kJú 535kcal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:45

    Jo tak, potom se to mele. Chtěla bych hotovou paštiku dát do sklinek a zavařit, protože jí bude hodně. Má se to taky zavařovat na dvakrát jako maso? Nebo stačí jen to zavařit obvyklým způsobem 20 minut na 80 stupňů? Váhám. Za radu předem dík. Kitty

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:29

    Mám dva králíky a kilo bůčku. Překvapilo mě krájení masa na proužky. Kdekdo je mele. Toto je pro mě lepší, nerada čistím mlýnek. Vyzkouším a dám vědět, jak se upekla. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Chuťovky Králičí Pomazánky Svačina Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hovězí vývar Játra Králičí maso Mrkev Pepř celý Pepř mletý Pistácie Slanina Sůl Tymián Vepřová krkovice Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
13
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • králičí paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact