• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • králičí paštika
Napište svůj komentář k receptu

králičí paštika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
králičí paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • 50
      g vepřové sádlo
    • 500
      g králičí maso přední
    • 1
      ks bobkový list
    • hovězí vývar 1/4 litru
    • 5
      ks pepř celý
    • 200
      g játra
    • 150
      g slanina
    • 5
      ks pistácie
    • pepř mletý
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      ks cibule
    • tymián 1/2 lžičky
    • 2
      ks mrkev
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso proložíme nakrájenou cibulí a mrkví, pokropíme bílým vínem a dáme na dva dny odležet do chladna. Kosti z králíka uvaříme se špetkou tymiánu, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Polévku procedíme a uschováme v chladnu.
2
Odleželé králičí maso z marinády vyjmeme a umeleme je s vepřovou krkovičkou a nakrájenými játry. Přidáme 4 lžíce polévky z kostí, nadrobno nakrájenou slaninu a podle vlastní chuti přisolíme a dochutíme bílým pepřem. Nakonec přidáme ještě pět oloupaných, drobně nasekaných pistácií a vše dobře promícháme.
3
Masovou směsí plníme buď paštikové formičky, nebo ohnivzdorné misky vyložené tenkými plátky slaniny. Pečeme půl hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.Upečené paštičky zalijeme lžící horkého vývaru a po vychladnutí přelijeme vepřovým sádlem a necháme ztuhnout. Podáváme jako předkrm s čerstvou zeleninou a tmavým pečivem. Doba přípravy 1,5 hodiny, jedna porce 2240kJú 535kcal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:45

    Jo tak, potom se to mele. Chtěla bych hotovou paštiku dát do sklinek a zavařit, protože jí bude hodně. Má se to taky zavařovat na dvakrát jako maso? Nebo stačí jen to zavařit obvyklým způsobem 20 minut na 80 stupňů? Váhám. Za radu předem dík. Kitty

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:29

    Mám dva králíky a kilo bůčku. Překvapilo mě krájení masa na proužky. Kdekdo je mele. Toto je pro mě lepší, nerada čistím mlýnek. Vyzkouším a dám vědět, jak se upekla. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Chuťovky Králičí Pomazánky Svačina Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hovězí vývar Játra Králičí maso Mrkev Pepř celý Pepř mletý Pistácie Slanina Sůl Tymián Vepřová krkovice Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Limoncello

Limoncello

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

116
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
106
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
72
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
59
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
55
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • králičí paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact