• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • králičí paštika
Napište svůj komentář k receptu

králičí paštika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
králičí paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • 50
      g vepřové sádlo
    • 500
      g králičí maso přední
    • 1
      ks bobkový list
    • hovězí vývar 1/4 litru
    • 5
      ks pepř celý
    • 200
      g játra
    • 150
      g slanina
    • 5
      ks pistácie
    • pepř mletý
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      ks cibule
    • tymián 1/2 lžičky
    • 2
      ks mrkev
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso proložíme nakrájenou cibulí a mrkví, pokropíme bílým vínem a dáme na dva dny odležet do chladna. Kosti z králíka uvaříme se špetkou tymiánu, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Polévku procedíme a uschováme v chladnu.
2
Odleželé králičí maso z marinády vyjmeme a umeleme je s vepřovou krkovičkou a nakrájenými játry. Přidáme 4 lžíce polévky z kostí, nadrobno nakrájenou slaninu a podle vlastní chuti přisolíme a dochutíme bílým pepřem. Nakonec přidáme ještě pět oloupaných, drobně nasekaných pistácií a vše dobře promícháme.
3
Masovou směsí plníme buď paštikové formičky, nebo ohnivzdorné misky vyložené tenkými plátky slaniny. Pečeme půl hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.Upečené paštičky zalijeme lžící horkého vývaru a po vychladnutí přelijeme vepřovým sádlem a necháme ztuhnout. Podáváme jako předkrm s čerstvou zeleninou a tmavým pečivem. Doba přípravy 1,5 hodiny, jedna porce 2240kJú 535kcal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:45

    Jo tak, potom se to mele. Chtěla bych hotovou paštiku dát do sklinek a zavařit, protože jí bude hodně. Má se to taky zavařovat na dvakrát jako maso? Nebo stačí jen to zavařit obvyklým způsobem 20 minut na 80 stupňů? Váhám. Za radu předem dík. Kitty

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:29

    Mám dva králíky a kilo bůčku. Překvapilo mě krájení masa na proužky. Kdekdo je mele. Toto je pro mě lepší, nerada čistím mlýnek. Vyzkouším a dám vědět, jak se upekla. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Chuťovky Králičí Pomazánky Svačina Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hovězí vývar Játra Králičí maso Mrkev Pepř celý Pepř mletý Pistácie Slanina Sůl Tymián Vepřová krkovice Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

301
Mikulášův horký nápoj
Mikulášův horký nápoj
174
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
149
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Kokosová limonáda
Kokosová limonáda

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • králičí paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact