ks
králičí maso
stehna (vykostěná a odblaněná - rozklepaná na plátky)
150
g
žampiony
100
g
špenát
50
g
máslo
1
ks
cibule
1
stroužek
česnek
sůl
rostlinný olej
vejce
A strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak přidáme na proužky pokrájený špenát, který necháme zavadnout, osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme dokud směs nezhoustne. Naklepaná stehna osolíme poklademe připravenou směsí, přehneme, okraje zpevníme jehlou nebo párátkem a obalíme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance a osmažíme na oleji z obou stran zvolna dozlatova.
2
Použít můžeme i drůbeží či vepřové maso.
3
**Podáváme s bramborovou přílohou:** kaše, hranolky...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marková
|9. 9. 2011 15:27
Naprosto bez chyby, recept už mám uložený. Stehna naklepávám přes folii, aby se nepotrhala.
Zdena
|9. 5. 2011 13:37
Doporučuji vyzkoušet. Králičí maso je šťavnaté a v kombinaci s česnekem, houbami a špenátem výtečně chutnají. Já jsem je ještě nechala 10 minut dopéct v rozehřáté troubě, protože máme velké králíky, tudíž i velká stehna a bála jsem se, že se mi na pánvi dostatečně nepropečou.