Králíka opláchneme, naporcujeme a odstraníme blány. Ve třech lžících oleje rozmícháme pepř, sůl a grilovací koření. Do této směsi naporcované maso naložíme.
2
Pokud máme možnost, tak marinované maso necháme odležet několik hodin v lednici pro lepší spojení chutí.
3
Dále nakrájíme anglickou slaninu na kostičky a vložíme do připraveného pekáče. Na ně rozprostřeme rovnoměrně králičí maso.
4
Mezitím si připravíme zeleninový základ. Na rozpálenou pánev dáme dvě lžíce oleje a dozlatova osmahneme kořenovou zeleninu. Přidáme vývar a necháme několik minut podusit. Na závěr zalijeme bílým vínem a dle chuti můžeme dokořenit.
5
Takto hotovou směs nalijeme do pekáče tak, aby bylo maso hezky zalité. Tím dosáhneme šťavnatého masa.
6
V troubě pečeme při 180°C po dobu 1,5 hodiny. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.