Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu, a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku - zelenou část, kapary a nahrubo nastrouhanou Nivu, zalijeme smetanou a mícháme, až smetana zhoustne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Liberdos
|11. 12. 2012 18:39
bez garam masaly i tak supr gáblik
BOHDAN
|12. 11. 2012 09:46
Zdravicko pls.kde sezenub to koreni nikde ho nemuzu sehnat predem diky
:-)
Blažena Halušková
|4. 2. 2007 08:21
Dneska jsem to vyzkoušela, protože až teď jsem sehnala garam masalu. Je to dobré jídlo, dávám jedničku.
Carodejnice
|28. 1. 2007 05:10
Nevim jestli Krakonos byl v Indii, ale jinak se to zda dobre. Zkusim a jestli preziju, ozvu se. Delam neco podobneho ale bez smetany a je v tom vic zeleniny. Moc nam to chutna. Co se tyce smetany na vareni, staci slehacka a naredi se trosku mlekem, taky to jde.
Hedvika
|24. 1. 2007 21:23
Jani H. Jste úžasná! Krkonoše milluji a na nočním stolku mám Krkonošskou kuchařku od pana Jiřího Marholda a když je mi špatně,tak ji otevřu a hned je líp!Tak se na mě nezlobte za toho pejska s kočičkou ,recept vyzkouším,oznámím,jak se povedlo a po Vašem "Přiďte pobejt".Ahoj .Hedvika
Jana H.
|22. 1. 2007 16:53
Dobrý den všichni. Nejsem Krakonoš, ale bydlím v Podkrkonoší. Jo,vola jsem Krakonošoj, protože je nesmrtelnej a ten mi říkal: " Holka , tak jsem dnes sestoupil z hor do údolí, je tam teď trochu větrno a řekl si, že si dám tedy někde dlabanec. Vstoupil jsem do hospody a říkám. Mám dost už toho oukropu, hladký Ančky, kramfleků a kysela. Chci něco moderního. Tak mi přinesli toto.Mě to chutnalo". No, čet jsem příspěvky a mám trochu strach, aby to nedopadlo jako s těma čínskejma placičkama, tam byla taky debata o názvu, ale když se to uvaří , je to dobrý i kdyby se jmenovaly kočičí pracky. Hedviko, možná by si pejsek s kočičkou pochutnali, pokud by mě nenapadli ochránci zvířat, ale Vy třeba ne. Každému chutná něco jiného. Už jste to uvařila? Jo a tím kosmopolitou bych byla ráda, to mi věřte. Vaše Jana H.
t.hanicka
|22. 1. 2007 12:40
Nemůžu si pomoct, ale jako slepenec mi to nepřipadá. Docela si umím představit, že by mi tohle jídlo chutnalo, i když nejsem Krakonoš. Určitě to vyzkouším. P.S. Koření garam másala mají též výborné v prodejnách 'Koření od Antonína'
Di
|22. 1. 2007 09:46
Smetanu na vaření v půllitrových krabicích dělá firma Meggle, k dostání je v Intersparu. Je pouze 12 procentní.
Zdena z JM
|22. 1. 2007 09:41
Smetana na vaření je běžně k dostání v půllitrových krabicích.
Vladimír
|22. 1. 2007 09:35
Možná Krakonoš procestoval celý svět a recept měl být od Všedebyla. Znáte někdo "smetanu na vaření"?
Hedvika
|21. 1. 2007 23:42
Také mně to připadá jako pejsek s kočičkou.Je tam moc sice dobrých, ale velmi nesourodých ,příliš výrazných chutí.A že Krakonošův oběd? Buď je Krakonoš opravdu kosmopolita,dnes je možné všechno nebo je Jana H. Krakonoš,co my víme?:-)))
LF.Altmann
|21. 1. 2007 19:38
Podle tohoto návodu, nechci říkat recept by Krakonoš musel být kosmopolita,který klidně sní něco z Čech,něco ze Slovenska, přihodí celkem nesmyslně něco indického koření, modní sýr a šlehačka, no vážení přátelé to není pro Krakonoše,prostě tento recept je takový modní slepenec dobrých věcí,ale výsledek nemusí být kvalitní,pokusil jsem se to vyhotovit,ale moc chutí, bohužel nic typicky českého.
Anonym
|19. 1. 2007 14:51
Aleši , nečetl jste dodře. V ingrediencích je napsaná slovenská paprika. Tak vy přiště zase to čtení neodfláknětě.
Aleš
|19. 1. 2007 13:25
Tento recept je pěkně odfláknutej. Jak mám přidat na kostočky nakrájenou papriku když ji nemáte v seznamu ingredienci???????
Andrea
|31. 8. 2006 21:56
Garam masala je zmes indických korenín a prísad. Dá sa "vytvorit" doma, ale je to velmi pracné (velké mnozstvo prísad, z ktorých sa pouzije len urcitá cast a co potom so zvyskom?). Je výhodnejsie ho kúpit uz "hotové". V kazdom prípade v ktorejkolvek krajine západnej Európy ho je mozné kúpit.
marie strbačková
|28. 8. 2006 18:38
Koření různého druhu prodávaji ve vestibulu v Tescu nebo Makru.Tam jsem to kupovali.Jednou v Brně,podruhé v Plzni.
Maruš
|28. 8. 2006 13:48
Tento recept obsahuje vše,co máme rádi.Takže určitě vyzkouším,jen neznám koření garam masala.Zapátrám v regálech,ale dalo by se něčím nahradit?Nevím složení,ani jak chutná.Děkuji.