• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Krakonošův oběd
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův oběd

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův oběd
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová plec
    • 1
      ks paprikové klobásy
    • 1
      ks paprika slovenská
    • 1
      svazek jarní cibulka lahůdková
    • 1
      ks cibule věší
    • kapary
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření Garam masala
    • 250
      g sýr niva
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu, a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku - zelenou část, kapary a nahrubo nastrouhanou Nivu, zalijeme smetanou a mícháme, až smetana zhoustne.
2
Příloha: rýže, různě upravené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Bramborový oběd

Bramborový oběd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liberdos | 11. 12. 2012 18:39

    bez garam masaly i tak supr gáblik

  • BOHDAN | 12. 11. 2012 09:46

    Zdravicko pls.kde sezenub to koreni nikde ho nemuzu sehnat predem diky :-)

  • Blažena Halušková | 4. 2. 2007 08:21

    Dneska jsem to vyzkoušela, protože až teď jsem sehnala garam masalu. Je to dobré jídlo, dávám jedničku.

  • Carodejnice | 28. 1. 2007 05:10

    Nevim jestli Krakonos byl v Indii, ale jinak se to zda dobre. Zkusim a jestli preziju, ozvu se. Delam neco podobneho ale bez smetany a je v tom vic zeleniny. Moc nam to chutna. Co se tyce smetany na vareni, staci slehacka a naredi se trosku mlekem, taky to jde.

  • Hedvika | 24. 1. 2007 21:23

    Jani H. Jste úžasná! Krkonoše milluji a na nočním stolku mám Krkonošskou kuchařku od pana Jiřího Marholda a když je mi špatně,tak ji otevřu a hned je líp!Tak se na mě nezlobte za toho pejska s kočičkou ,recept vyzkouším,oznámím,jak se povedlo a po Vašem "Přiďte pobejt".Ahoj .Hedvika

  • Jana H. | 22. 1. 2007 16:53

    Dobrý den všichni. Nejsem Krakonoš, ale bydlím v Podkrkonoší. Jo,vola jsem Krakonošoj, protože je nesmrtelnej a ten mi říkal: " Holka , tak jsem dnes sestoupil z hor do údolí, je tam teď trochu větrno a řekl si, že si dám tedy někde dlabanec. Vstoupil jsem do hospody a říkám. Mám dost už toho oukropu, hladký Ančky, kramfleků a kysela. Chci něco moderního. Tak mi přinesli toto.Mě to chutnalo". No, čet jsem příspěvky a mám trochu strach, aby to nedopadlo jako s těma čínskejma placičkama, tam byla taky debata o názvu, ale když se to uvaří , je to dobrý i kdyby se jmenovaly kočičí pracky. Hedviko, možná by si pejsek s kočičkou pochutnali, pokud by mě nenapadli ochránci zvířat, ale Vy třeba ne. Každému chutná něco jiného. Už jste to uvařila? Jo a tím kosmopolitou bych byla ráda, to mi věřte. Vaše Jana H.

  • t.hanicka | 22. 1. 2007 12:40

    Nemůžu si pomoct, ale jako slepenec mi to nepřipadá. Docela si umím představit, že by mi tohle jídlo chutnalo, i když nejsem Krakonoš. Určitě to vyzkouším. P.S. Koření garam másala mají též výborné v prodejnách 'Koření od Antonína'

  • Di | 22. 1. 2007 09:46

    Smetanu na vaření v půllitrových krabicích dělá firma Meggle, k dostání je v Intersparu. Je pouze 12 procentní.

  • Zdena z JM | 22. 1. 2007 09:41

    Smetana na vaření je běžně k dostání v půllitrových krabicích.

  • Vladimír | 22. 1. 2007 09:35

    Možná Krakonoš procestoval celý svět a recept měl být od Všedebyla. Znáte někdo "smetanu na vaření"?

  • Hedvika | 21. 1. 2007 23:42

    Také mně to připadá jako pejsek s kočičkou.Je tam moc sice dobrých, ale velmi nesourodých ,příliš výrazných chutí.A že Krakonošův oběd? Buď je Krakonoš opravdu kosmopolita,dnes je možné všechno nebo je Jana H. Krakonoš,co my víme?:-)))

  • LF.Altmann | 21. 1. 2007 19:38

    Podle tohoto návodu, nechci říkat recept by Krakonoš musel být kosmopolita,který klidně sní něco z Čech,něco ze Slovenska, přihodí celkem nesmyslně něco indického koření, modní sýr a šlehačka, no vážení přátelé to není pro Krakonoše,prostě tento recept je takový modní slepenec dobrých věcí,ale výsledek nemusí být kvalitní,pokusil jsem se to vyhotovit,ale moc chutí, bohužel nic typicky českého.

  • Anonym | 19. 1. 2007 14:51

    Aleši , nečetl jste dodře. V ingrediencích je napsaná slovenská paprika. Tak vy přiště zase to čtení neodfláknětě.

  • Aleš | 19. 1. 2007 13:25

    Tento recept je pěkně odfláknutej. Jak mám přidat na kostočky nakrájenou papriku když ji nemáte v seznamu ingredienci???????

  • Andrea | 31. 8. 2006 21:56

    Garam masala je zmes indických korenín a prísad. Dá sa "vytvorit" doma, ale je to velmi pracné (velké mnozstvo prísad, z ktorých sa pouzije len urcitá cast a co potom so zvyskom?). Je výhodnejsie ho kúpit uz "hotové". V kazdom prípade v ktorejkolvek krajine západnej Európy ho je mozné kúpit.

  • marie strbačková | 28. 8. 2006 18:38

    Koření různého druhu prodávaji ve vestibulu v Tescu nebo Makru.Tam jsem to kupovali.Jednou v Brně,podruhé v Plzni.

  • Maruš | 28. 8. 2006 13:48

    Tento recept obsahuje vše,co máme rádi.Takže určitě vyzkouším,jen neznám koření garam masala.Zapátrám v regálech,ale dalo by se něčím nahradit?Nevím složení,ani jak chutná.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Kapary Koření Paprika Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Smetana na vaření Sůl Sýr Niva Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

146
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
55
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
54
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček od Leničky
Králíček od Leničky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův oběd
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact