• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g pórek
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 150
      g červená paprika
    • 150
      g zelená paprika
    • 10
      g bílý jogurt
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření (Kuličky)
    • paprika - sladká
    • kmín
    • pepř mletý
    • majoránka
    • vegeta
    • sůl
    • 100
      g rajský protlak
    • houbový vývar

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a přidáme koření, kromě majoránky.
2
Podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme. Když je maso měkké, přimícháme jogurt, majoránku a nakrájené papriky na nudličky. Mícháme a asi 5 minut povaříme.
3
Guláš nemusíme zahušťovat, protože je opravdu dostatečně hustý. Příloha: bramboráčky, knedlíky, chléb nebo těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukas Vojtech | 29. 10. 2012 20:25

    Supr recept i presto ze nejsem zkuseny kuchar,vse dopadlo na jedniku i sem byl od milacka pochvalen ;-)

  • Ingrid Poslušná | 4. 10. 2009 10:04

    Všem moc chutnalo,přidávala jsem houby a místo jogurtu jsem dala kysanou smetanu.Určitě zařazuju mezi oblíbené.:-)

  • lenka svabkova | 26. 1. 2009 12:14

    velice výborný gulášek!!!

  • Janina POSPÍŠILOVÁ | 15. 5. 2006 10:04

    zajímalo by mne, zda je správné množství jogurtu 10 g? To se v guláši snad vůbec nepozná?

  • Zdeňka | 14. 4. 2006 19:25

    Už jsem vařila několikrát,je výborný a v naší rodině oblíbenější než guláš klasický.Dávám 1.

  • Klea xxx | 13. 4. 2006 17:09

    dnes jsem guláš vyzkoušela,navíc jsem přidala houby, místo jogurtu kys.smetanu a výsledek byl naprosto vynikající.Vařila jsem ho i rok a půl ročnímu synovi,jen ne s tolik kořením a ten se mohl utlouct.

  • Martina | 26. 7. 2005 22:21

    Včera jsme nevěděli co k večeři,a protože rádi ochutnáme něco nového,tak jsme vyzkoušeli tento guláš.výborný a rychlý recept.

  • Honza Dvorak | 31. 1. 2005 08:22

    Uplne jsem zapomel pridat kecup, vegetu, jelikoz netusim co to je, jsem tam nedal vubec, misto houboveho masoxu jsem pouzil hovezi bujon a misto masla olivovy olej a gulasek se vytecne povedl a vsichni se oblizovali az za usima :) Behem vecera byl pryc.

  • Gertruda Šimová | 1. 1. 2005 17:20

    Tak jsem dělala na silvestra tento guláš a byl vynikající.Všichni si dávali přidat.

  • Anonym | 31. 12. 2004 12:28

    Tak tento guláš dělám dnes jako základ pro silvestrovské oslavy.

  • Izabela Machútová | 16. 8. 2004 08:22

    Ráda experimentuji a tento gulášek mě zaujal.Je výborný. Místo masoxu jsem přidala drcené sušené houby. Měla jsem obavy z bílého jogurtu, používám zakysanou smetanu. Ale dobře to dopadlo a jídlo je fakt dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Houbový vývar Kečup - jemný Kmín Majoránka Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Pórek Rajský protlak Sůl Vegeta Vepřová plec Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

137
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Fanoušci na Aničku Slováčkovou (†29) nezapomněli: Její hrob na Dušičky zaplavily svíčky!

Fanoušci na Aničku Slováčkovou (†29) nezapomněli: Její hrob na Dušičky zaplavily svíčky!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Krakonošův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact