• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův dlabanec
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův dlabanec

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův dlabanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • I.varianta - Masová směs
    • 500
      g vepřová plec
    • 200
      g točený salám
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony nebo čerstvé houby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný 2-3
    • olej
    • 200
      g cihla
  • II.varianta
    • čerstvé houby na smaženici
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička koření - čína
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
  • Na bramboráky
    • 700
      g brambory syrové nastrouhané
    • česnek podle chuti
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka na zahuštění těsta - podle potřeby
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
I. varianta - Masová směs: maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
2
II. varianta: na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana.
3
Na bramboráky: vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky.
4
Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Krakonošův oheň

Krakonošův oheň

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla Stodolová | 3. 4. 2009 15:45

    Dělala jsem variantu I. a je to moc dobré, takže dávám za jedna :D Jen pokud bych to chtěla mít rychleji hotové, použila bych kotletu, ta je měkká dřív. Ale jinak je to opravdu výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Česnek Cibule Cihla Kečup - jemný Kmín Koření - Čína Majoránka Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Točený salám Vejce Vepřová plec Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
24
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
17
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
16
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
16
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček na smetaně a hořčici
  • Recepty.cz
  • Krakonošův dlabanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact