Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k těstu. Necháme odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme koule asi jako tenisák (hodně je pěchujeme) a vaříme v osolené vodě 1/2 hod. Po vyjmutí propícháme.
2
Můžeme jíst jen tak, ale výborné je k tomu dušené sladkokyselé zelí a opečená cibulka.
Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!
recepty 73
|3. 3. 2010 19:21
Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří
marie nezlakova
|13. 10. 2009 13:21
Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!
Marie Lebrušková
|23. 11. 2008 19:41
Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.
milena kubikova
|23. 12. 2007 15:41
na Bozie narodenie sa vzdy schadzame cela rodina u rodicov a k obedu mame tradicne pecene husy. Tento rok idem po prvykrat ako prilohu ponuknut tieto knedle...predpokladam, ze budu mat obrovsky uspech....hoci som si nie celkom ista, ci to zvladneme...vsetko bude hutne a syte....pocas roku si ich s manzelom obcas urobime a je to velka fajnotka.
Jarka Vlčková
|9. 7. 2007 21:50
je to moc dobré, ale dělám to v hrnečkách, jak už někdo přede mnou podotkl. Taky to dělám bez mouky s přidáním l vejce a 2 lžic Vajahitu jako nádivku do pekáčku, přidám ještě hodě zelených natí.
Dagmar
|6. 5. 2007 17:01
Dnes jsem je vařila,moc dobré.1
Ivana
|2. 5. 2007 14:08
Nechcete-li mít knedlíky oslizlé, vařte je v 1/4 l hrncích.
Jana Beranová
|20. 11. 2006 12:21
Jejda to bylo výborné a rychlé. Doporučuji vyzkoušet.
Jirka Volek
|11. 5. 2006 18:05
Tento pokrm nám uvařil kamarád, kuchař, již před více než patnácti lety. A to přímo v Krkonoších, tehdy to z nouze nazval Krakonošovy koule. Jen místo uzeného, to nebylo právě po ruce, tam dal klobásku, něco málo z tehdy populární masové vepřové konzervy, nějaký nakrájený párek a jinak prakticky vše podle současného receptu. A byla to BAŠTA.
rampepurda
|10. 5. 2006 09:35
Tzv. špekouny se zelím, starodávný recept :-) Místo uzeného je výborná libová anglická slanina, mírně vyškvařená, do toho naházet na kostičky rohlíky, aby nasákly tuk...Cibuli nedávám vůbec, jen smíchám vejce s mlékem, zaliju ty rohlíky a doplním moukou, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty vařím v páře, jinak jsou z nich oslizlé noky :-))))
Egon
|9. 5. 2006 15:56
A co takhle bez toho uzeného nebylo by to lepší??
Anonym
|3. 5. 2006 22:04
Já bych nedávala - asi by to neudělalo tu správnou konzistenci.
Romana
|21. 4. 2006 18:03
Může se tam dát místo rohlíků strouhanka? Děkuji.
Ludmila Horáková
|21. 4. 2006 14:49
Výborné a hrozně syté. Dávám za 1
Zuzana Wiesnerová
|23. 11. 2005 06:26
Knedlíky jsem vařila včera s hlávkovým zelím. Byly výborné, moc nám chutnaly.
Luboš
|17. 11. 2005 22:49
Tento recept používáme již asi sedm - osm let a je výborný. Dá se to jíst i studené, jenom malinko namočit do osnažené sibulky.
Anonym
|16. 11. 2005 22:10
Recept jsem prubovala už před nějakým časem když vyšel v časopise APETIT. docela dobré a syté jídlo.