• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovy knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovy knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g uzené maso
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • 6
      ks rohlík na kostičky nakrájené a usušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká jemně nakrájená
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k těstu. Necháme odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme koule asi jako tenisák (hodně je pěchujeme) a vaříme v osolené vodě 1/2 hod. Po vyjmutí propícháme.
2
Můžeme jíst jen tak, ale výborné je k tomu dušené sladkokyselé zelí a opečená cibulka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:30

    1*

  • Tamara Mikolajková | 22. 4. 2010 09:54

    Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!

  • recepty 73 | 3. 3. 2010 19:21

    Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří

  • marie nezlakova | 13. 10. 2009 13:21

    Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!

  • Marie Lebrušková | 23. 11. 2008 19:41

    Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.

  • milena kubikova | 23. 12. 2007 15:41

    na Bozie narodenie sa vzdy schadzame cela rodina u rodicov a k obedu mame tradicne pecene husy. Tento rok idem po prvykrat ako prilohu ponuknut tieto knedle...predpokladam, ze budu mat obrovsky uspech....hoci som si nie celkom ista, ci to zvladneme...vsetko bude hutne a syte....pocas roku si ich s manzelom obcas urobime a je to velka fajnotka.

  • Jarka Vlčková | 9. 7. 2007 21:50

    je to moc dobré, ale dělám to v hrnečkách, jak už někdo přede mnou podotkl. Taky to dělám bez mouky s přidáním l vejce a 2 lžic Vajahitu jako nádivku do pekáčku, přidám ještě hodě zelených natí.

  • Dagmar | 6. 5. 2007 17:01

    Dnes jsem je vařila,moc dobré.1

  • Ivana | 2. 5. 2007 14:08

    Nechcete-li mít knedlíky oslizlé, vařte je v 1/4 l hrncích.

  • Jana Beranová | 20. 11. 2006 12:21

    Jejda to bylo výborné a rychlé. Doporučuji vyzkoušet.

  • Jirka Volek | 11. 5. 2006 18:05

    Tento pokrm nám uvařil kamarád, kuchař, již před více než patnácti lety. A to přímo v Krkonoších, tehdy to z nouze nazval Krakonošovy koule. Jen místo uzeného, to nebylo právě po ruce, tam dal klobásku, něco málo z tehdy populární masové vepřové konzervy, nějaký nakrájený párek a jinak prakticky vše podle současného receptu. A byla to BAŠTA.

  • rampepurda | 10. 5. 2006 09:35

    Tzv. špekouny se zelím, starodávný recept :-) Místo uzeného je výborná libová anglická slanina, mírně vyškvařená, do toho naházet na kostičky rohlíky, aby nasákly tuk...Cibuli nedávám vůbec, jen smíchám vejce s mlékem, zaliju ty rohlíky a doplním moukou, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty vařím v páře, jinak jsou z nich oslizlé noky :-))))

  • Egon | 9. 5. 2006 15:56

    A co takhle bez toho uzeného nebylo by to lepší??

  • Anonym | 3. 5. 2006 22:04

    Já bych nedávala - asi by to neudělalo tu správnou konzistenci.

  • Romana | 21. 4. 2006 18:03

    Může se tam dát místo rohlíků strouhanka? Děkuji.

  • Ludmila Horáková | 21. 4. 2006 14:49

    Výborné a hrozně syté. Dávám za 1

  • Zuzana Wiesnerová | 23. 11. 2005 06:26

    Knedlíky jsem vařila včera s hlávkovým zelím. Byly výborné, moc nám chutnaly.

  • Luboš | 17. 11. 2005 22:49

    Tento recept používáme již asi sedm - osm let a je výborný. Dá se to jíst i studené, jenom malinko namočit do osnažené sibulky.

  • Anonym | 16. 11. 2005 22:10

    Recept jsem prubovala už před nějakým časem když vyšel v časopise APETIT. docela dobré a syté jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
10
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
10
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
9
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Bohdalová (94) po pohřbu Duky (†82): Řekla jsem mu svůj názor na víru! Pak jsem se lekla…

Bohdalová (94) po pohřbu Duky (†82): Řekla jsem mu svůj názor na víru! Pak jsem se lekla…

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Krabí tyčinky se zeleninou
Krabí tyčinky se zeleninou
Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact