Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!
Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří
Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!
Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.
na Bozie narodenie sa vzdy schadzame cela rodina u rodicov a k obedu mame tradicne pecene husy. Tento rok idem po prvykrat ako prilohu ponuknut tieto knedle...predpokladam, ze budu mat obrovsky uspech....hoci som si nie celkom ista, ci to zvladneme...vsetko bude hutne a syte....pocas roku si ich s manzelom obcas urobime a je to velka fajnotka.
je to moc dobré, ale dělám to v hrnečkách, jak už někdo přede mnou podotkl. Taky to dělám bez mouky s přidáním l vejce a 2 lžic Vajahitu jako nádivku do pekáčku, přidám ještě hodě zelených natí.
Dnes jsem je vařila,moc dobré.1
Nechcete-li mít knedlíky oslizlé, vařte je v 1/4 l hrncích.
Jejda to bylo výborné a rychlé. Doporučuji vyzkoušet.
Tento pokrm nám uvařil kamarád, kuchař, již před více než patnácti lety. A to přímo v Krkonoších, tehdy to z nouze nazval Krakonošovy koule. Jen místo uzeného, to nebylo právě po ruce, tam dal klobásku, něco málo z tehdy populární masové vepřové konzervy, nějaký nakrájený párek a jinak prakticky vše podle současného receptu. A byla to BAŠTA.
Tzv. špekouny se zelím, starodávný recept :-) Místo uzeného je výborná libová anglická slanina, mírně vyškvařená, do toho naházet na kostičky rohlíky, aby nasákly tuk...Cibuli nedávám vůbec, jen smíchám vejce s mlékem, zaliju ty rohlíky a doplním moukou, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty vařím v páře, jinak jsou z nich oslizlé noky :-))))
A co takhle bez toho uzeného nebylo by to lepší??
Já bych nedávala - asi by to neudělalo tu správnou konzistenci.
Může se tam dát místo rohlíků strouhanka? Děkuji.
Výborné a hrozně syté. Dávám za 1
Knedlíky jsem vařila včera s hlávkovým zelím. Byly výborné, moc nám chutnaly.
Tento recept používáme již asi sedm - osm let a je výborný. Dá se to jíst i studené, jenom malinko namočit do osnažené sibulky.
Recept jsem prubovala už před nějakým časem když vyšel v časopise APETIT. docela dobré a syté jídlo.