• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovy knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovy knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g uzené maso
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • 6
      ks rohlík na kostičky nakrájené a usušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká jemně nakrájená
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k těstu. Necháme odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme koule asi jako tenisák (hodně je pěchujeme) a vaříme v osolené vodě 1/2 hod. Po vyjmutí propícháme.
2
Můžeme jíst jen tak, ale výborné je k tomu dušené sladkokyselé zelí a opečená cibulka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Smažené knedlíky II.

Smažené knedlíky II.

Knedlíky (nejen) s vejci

Knedlíky (nejen) s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:30

    1*

  • Tamara Mikolajková | 22. 4. 2010 09:54

    Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!

  • recepty 73 | 3. 3. 2010 19:21

    Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří

  • marie nezlakova | 13. 10. 2009 13:21

    Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!

  • Marie Lebrušková | 23. 11. 2008 19:41

    Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.

  • milena kubikova | 23. 12. 2007 15:41

    na Bozie narodenie sa vzdy schadzame cela rodina u rodicov a k obedu mame tradicne pecene husy. Tento rok idem po prvykrat ako prilohu ponuknut tieto knedle...predpokladam, ze budu mat obrovsky uspech....hoci som si nie celkom ista, ci to zvladneme...vsetko bude hutne a syte....pocas roku si ich s manzelom obcas urobime a je to velka fajnotka.

  • Jarka Vlčková | 9. 7. 2007 21:50

    je to moc dobré, ale dělám to v hrnečkách, jak už někdo přede mnou podotkl. Taky to dělám bez mouky s přidáním l vejce a 2 lžic Vajahitu jako nádivku do pekáčku, přidám ještě hodě zelených natí.

  • Dagmar | 6. 5. 2007 17:01

    Dnes jsem je vařila,moc dobré.1

  • Ivana | 2. 5. 2007 14:08

    Nechcete-li mít knedlíky oslizlé, vařte je v 1/4 l hrncích.

  • Jana Beranová | 20. 11. 2006 12:21

    Jejda to bylo výborné a rychlé. Doporučuji vyzkoušet.

  • Jirka Volek | 11. 5. 2006 18:05

    Tento pokrm nám uvařil kamarád, kuchař, již před více než patnácti lety. A to přímo v Krkonoších, tehdy to z nouze nazval Krakonošovy koule. Jen místo uzeného, to nebylo právě po ruce, tam dal klobásku, něco málo z tehdy populární masové vepřové konzervy, nějaký nakrájený párek a jinak prakticky vše podle současného receptu. A byla to BAŠTA.

  • rampepurda | 10. 5. 2006 09:35

    Tzv. špekouny se zelím, starodávný recept :-) Místo uzeného je výborná libová anglická slanina, mírně vyškvařená, do toho naházet na kostičky rohlíky, aby nasákly tuk...Cibuli nedávám vůbec, jen smíchám vejce s mlékem, zaliju ty rohlíky a doplním moukou, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty vařím v páře, jinak jsou z nich oslizlé noky :-))))

  • Egon | 9. 5. 2006 15:56

    A co takhle bez toho uzeného nebylo by to lepší??

  • Anonym | 3. 5. 2006 22:04

    Já bych nedávala - asi by to neudělalo tu správnou konzistenci.

  • Romana | 21. 4. 2006 18:03

    Může se tam dát místo rohlíků strouhanka? Děkuji.

  • Ludmila Horáková | 21. 4. 2006 14:49

    Výborné a hrozně syté. Dávám za 1

  • Zuzana Wiesnerová | 23. 11. 2005 06:26

    Knedlíky jsem vařila včera s hlávkovým zelím. Byly výborné, moc nám chutnaly.

  • Luboš | 17. 11. 2005 22:49

    Tento recept používáme již asi sedm - osm let a je výborný. Dá se to jíst i studené, jenom malinko namočit do osnažené sibulky.

  • Anonym | 16. 11. 2005 22:10

    Recept jsem prubovala už před nějakým časem když vyšel v časopise APETIT. docela dobré a syté jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

49
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
42
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
36
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
30
Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený ovocný dort s…
26
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou -…

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Český šéfkuchař hvězd vařil pro Osbourna (†76): Vyklopil láhev whiskey, najedl se a šel...

Český šéfkuchař hvězd vařil pro Osbourna (†76): Vyklopil láhev whiskey, najedl se a šel...

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Krabí tyčinky se zeleninou
Krabí tyčinky se zeleninou
Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
  • Recepty.cz
  • Krakonošovy knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact