• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovo tajemství

autor: ZDENDA1
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovo tajemství
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 5
      ks párky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní, jaké má kdo rád), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlejeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké(má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka "zaklechtku" a přidáme to tam.
2
Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hyenka | 6. 9. 2011 09:33

    Právě jsem dovařila- moc dobré, udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulkou... Doufám, že to bude chutnat i zbytku rodinky.

  • Trixie | 1. 5. 2011 14:10

    Nazvala bych to "vepřová plec ala španělský ptáček jednoduše". Bylo to chutné, ale opakovat nebudu. Mám radši jednodušší jídla.

  • Jana Hrabova | 3. 11. 2009 16:24

    Výborné.Dát raději trochu méně okurek,jelikož se přidává zakysaná smetana,tak je to kyselejší,ale jinak ňaminka.Udělala jsem k tomu americké brambory.Dávám za 1

  • Jitřenka Němcová | 1. 8. 2008 12:05

    Právě jsme dojedli a moc chválíme! Zařazuju do běžného jídelníčku. Včera jsem vařila švestkové knedlíky z bramborového těsta a kousek těsta mi zbylo. Uvařila jsem šišku a dnes jsme si tedy k této dobrotě dali bramborový knedlík. Doporučuju! Ještě mě napadlo, že až nasbírám nějaké hříbky ta kje tam přidám, aby to bylo ještě více Krokonošovo:-).Samozřejmě dávám 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 31. 7. 2008 11:31

    Dělávala jsem tuhle papku ale s normální šlehačkou,teď jsem zkusila se zakysanou.Nemělo to chybu, dávám 1*

  • Iveta Janatová | 29. 7. 2008 19:41

    Něco podobného dělám a přidávám ještě do omáčky vařené vajíčko.

  • Ladislav Dorazin | 27. 7. 2008 12:49

    A protože už každý ví,že co ohodnotí kladně paní Remková,tak já taky,tak já taky za 1 a opravdu jsem to i jedl.Vynikající inspirace na omáčku,zase něco nového,aspoň tedy pro mne.Ten párek tam nemá chybu a to já moc uzeniny nemusím,Knedlík k tomu a sotva dýchám.

  • Jana Remková | 27. 7. 2008 12:45

    Vynikajíííícíííí!!Moc nám chtnalo!!Jemňoučká omáčka s mírným nádechem párkové vůně a špeku,opravdu výborné.Dávám za 1!!!

  • Jana Remková | 23. 7. 2008 18:41

    Tak,už zase vím,co s plecí,zajímavé a s tou okurkou a smetanou,to bude mňamka!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Masox Mléko Nakládané okurky Párky Pepř mletý Slanina Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Pleskačky

Pleskačky

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Salámové špízy

Salámové špízy

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

174
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
140
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
94
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
87
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
72
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact