• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovo tajemství

autor: ZDENDA1
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovo tajemství
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 5
      ks párky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní, jaké má kdo rád), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlejeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké(má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka "zaklechtku" a přidáme to tam.
2
Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hyenka | 6. 9. 2011 09:33

    Právě jsem dovařila- moc dobré, udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulkou... Doufám, že to bude chutnat i zbytku rodinky.

  • Trixie | 1. 5. 2011 14:10

    Nazvala bych to "vepřová plec ala španělský ptáček jednoduše". Bylo to chutné, ale opakovat nebudu. Mám radši jednodušší jídla.

  • Jana Hrabova | 3. 11. 2009 16:24

    Výborné.Dát raději trochu méně okurek,jelikož se přidává zakysaná smetana,tak je to kyselejší,ale jinak ňaminka.Udělala jsem k tomu americké brambory.Dávám za 1

  • Jitřenka Němcová | 1. 8. 2008 12:05

    Právě jsme dojedli a moc chválíme! Zařazuju do běžného jídelníčku. Včera jsem vařila švestkové knedlíky z bramborového těsta a kousek těsta mi zbylo. Uvařila jsem šišku a dnes jsme si tedy k této dobrotě dali bramborový knedlík. Doporučuju! Ještě mě napadlo, že až nasbírám nějaké hříbky ta kje tam přidám, aby to bylo ještě více Krokonošovo:-).Samozřejmě dávám 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 31. 7. 2008 11:31

    Dělávala jsem tuhle papku ale s normální šlehačkou,teď jsem zkusila se zakysanou.Nemělo to chybu, dávám 1*

  • Iveta Janatová | 29. 7. 2008 19:41

    Něco podobného dělám a přidávám ještě do omáčky vařené vajíčko.

  • Ladislav Dorazin | 27. 7. 2008 12:49

    A protože už každý ví,že co ohodnotí kladně paní Remková,tak já taky,tak já taky za 1 a opravdu jsem to i jedl.Vynikající inspirace na omáčku,zase něco nového,aspoň tedy pro mne.Ten párek tam nemá chybu a to já moc uzeniny nemusím,Knedlík k tomu a sotva dýchám.

  • Jana Remková | 27. 7. 2008 12:45

    Vynikajíííícíííí!!Moc nám chtnalo!!Jemňoučká omáčka s mírným nádechem párkové vůně a špeku,opravdu výborné.Dávám za 1!!!

  • Jana Remková | 23. 7. 2008 18:41

    Tak,už zase vím,co s plecí,zajímavé a s tou okurkou a smetanou,to bude mňamka!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Masox Mléko Nakládané okurky Párky Pepř mletý Slanina Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Steak Diane

Steak Diane

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

198
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
46
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
45
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
40
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
36
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact