• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovo tajemství

autor: ZDENDA1
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovo tajemství
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 5
      ks párky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní, jaké má kdo rád), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlejeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké(má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka "zaklechtku" a přidáme to tam.
2
Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hyenka | 6. 9. 2011 09:33

    Právě jsem dovařila- moc dobré, udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulkou... Doufám, že to bude chutnat i zbytku rodinky.

  • Trixie | 1. 5. 2011 14:10

    Nazvala bych to "vepřová plec ala španělský ptáček jednoduše". Bylo to chutné, ale opakovat nebudu. Mám radši jednodušší jídla.

  • Jana Hrabova | 3. 11. 2009 16:24

    Výborné.Dát raději trochu méně okurek,jelikož se přidává zakysaná smetana,tak je to kyselejší,ale jinak ňaminka.Udělala jsem k tomu americké brambory.Dávám za 1

  • Jitřenka Němcová | 1. 8. 2008 12:05

    Právě jsme dojedli a moc chválíme! Zařazuju do běžného jídelníčku. Včera jsem vařila švestkové knedlíky z bramborového těsta a kousek těsta mi zbylo. Uvařila jsem šišku a dnes jsme si tedy k této dobrotě dali bramborový knedlík. Doporučuju! Ještě mě napadlo, že až nasbírám nějaké hříbky ta kje tam přidám, aby to bylo ještě více Krokonošovo:-).Samozřejmě dávám 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 31. 7. 2008 11:31

    Dělávala jsem tuhle papku ale s normální šlehačkou,teď jsem zkusila se zakysanou.Nemělo to chybu, dávám 1*

  • Iveta Janatová | 29. 7. 2008 19:41

    Něco podobného dělám a přidávám ještě do omáčky vařené vajíčko.

  • Ladislav Dorazin | 27. 7. 2008 12:49

    A protože už každý ví,že co ohodnotí kladně paní Remková,tak já taky,tak já taky za 1 a opravdu jsem to i jedl.Vynikající inspirace na omáčku,zase něco nového,aspoň tedy pro mne.Ten párek tam nemá chybu a to já moc uzeniny nemusím,Knedlík k tomu a sotva dýchám.

  • Jana Remková | 27. 7. 2008 12:45

    Vynikajíííícíííí!!Moc nám chtnalo!!Jemňoučká omáčka s mírným nádechem párkové vůně a špeku,opravdu výborné.Dávám za 1!!!

  • Jana Remková | 23. 7. 2008 18:41

    Tak,už zase vím,co s plecí,zajímavé a s tou okurkou a smetanou,to bude mňamka!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Masox Mléko Nakládané okurky Párky Pepř mletý Slanina Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

54
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact