g
tvrdý sýr
50-80 dle chuti - 1 až 2 druhy (např. ementál + madeland)
1
ks
hermelín
Postup přípravy receptu
1
Pokrájíme všechnu zeleninu (kromě pórku) na proužky (rajčata doporučuji zbavit semínek), sýry na kostičky a vše dáme do mísy. Na pánvičce na olivovém oleji opečeme nakrájený pórek a vychladlý přidáme do mísy. Krabí tyčinky nakrájíme na čtvrtinky a opečeme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Pokud chceme, aby se sýr trošku roztopil, dáme je do mísy hned, jinak až po vychladnutí (i s olejem).
2
Vše zamícháme, dáme tak na půl hodinky do ledničky. Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena Spilková
|1. 9. 2008 18:29
Salát je málo slaný(lze dosolit) a hrozně moc mastný (s tím nelze už nic udělat). Pokud budete dělat, rozhodně nelejte do salátu všechen olej nebo nepečte ve vyšší vrstvě oleje, ale naopak.