Plátky z listového těsta (prodávají se buď obdélníčky nebo čtverce po 8-10 kusech) překrojíme na trojúhelníky, krabí tyčinku zamotáme do plátku anglické slaniny a zabalíme do listového těsta tak, aby tyčinka z těsta koukala jako mimino z peřinky. Postupně takto zabalíme všechny tyčinky, poklademe na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořenící směsí.
2
Pokud nám zbyde těsto a schází tyčinky, můžeme plát postrouhat sýrem, přeložit, potřít vejcem a okořenit, nakrájet rádýlkem tenké tyčinky, zakroutit jako vrtulku a přidat na papír k tyčinkám. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
3
Podáváme návštěvám jako rychlé a chutné občerstvení k pivečku i vínku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie
|1. 3. 2008 18:05
Také dělám samotné bez slaniny a jiného masa, myslím že se ty chutě tzv. tlučou. Já tyčinky posypu jenom kořením na ryby.
Nikola Schwarzová
|28. 2. 2008 11:59
Já je dělám samotné - bez slaniny a většinou nestihnou ani vychladnout :)))
Jana
|6. 8. 2007 10:49
Já musím říct, že jsem to o víkendu vyzkoušela, ale nesetkalo se to s pozitivní odezvou. Není to špatné, ale snědli jsme každý tak dva kousky a víc už se nám do toho nechtělo. Milujeme krabí tyčinky, ale v téhle formě to pro nás není. Ale k dobru přidám velice snadnou přípravu a nenáročnost na suroviny, zvládne úplně každý!
Irena Klasová
|21. 3. 2005 12:54
Velice dobré, při oslavě Josefa se po nich jenom zaprášilo. Vhodná je i kombinace se šunkou či moravským uzeným místo anglické slaniny.