Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a vaříme tak dlouho, až se téměř celá šťáva vyvaří. Dušený celer dáme stranou, aby se ochladil. Konzervovaný ananas a tyčinky Surimi nakrájíme na kousky, smícháme s prochladlým celerem, vmícháme majonézu, osolíme a lehce promícháme. (Pokud jsou suroviny nakrájeny hruběji je vhodnější k plnění různě zeleniny - rajče, paprika, grilovaný lilek apod. a pokud se podaří vše nakrájet najemno, je vhodná k mazání na pečivo.)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nhung Nguyen
|29. 6. 2009 11:41
Já so krabího salátu dávám radši citronovou štávu než ananasovou.
Michaela Adámková
|28. 11. 2007 21:33
Výborný ! Doporučuji.
Anonym
|26. 12. 2005 10:28
Tyčinky stačí jen rozmrazit.
Andy
|25. 12. 2005 21:46
Koupila jsem si ty krabí tyčinky Surimi a mám možná stupidní dotaz: Musí se ještě nějak upravovat, než je budu krájet do toho salátu? Myslím vařit nebo tak? Koupila jsem je poprvé a nevím. Díky za odpověď!
Eva V.
|2. 10. 2005 17:22
Tenhle salat miluju,ale davam sterilovany celer.Vhodne jako predkrm.
Veronika
|30. 9. 2005 18:35
Bomba, nemam ráda celer, ale tohle ju supr a nikdy bych neverila, ze se da celer jist s takovou chutí.... Ale neni to jen tím celerem :)DOPORUCUJI