• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      l portské víno červené
    • 100
      g cukr
    • 320
      g kozí sýr s plísní
    • 200
      g polníček
    • 100
      ml olivový olej
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 3,40
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks hrušky větší

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
2
Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychladnout. Poté ho rozlámeme a paličkou nebo v kutru nahrubo nasekáme.
3
Dresink připravíme smícháním oleje, octa, medu, soli a pepře.
4
Kozí sýr nakrájíme našikmo na špalíčky, posypeme karamelovou drtí a dáme do trouby (program gril) zapéct. Na talíř servírujeme porci zapečeného sýra se salátem polníčkem, zakápnutým balsamikovým octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem

Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 10:42

    :-$ :-$ ... Pardon... Nesnáším sladké a slané dohromady! :-$

  • Katull
    Katull | 10. 3. 2011 16:53

    Mockrát díky za pochvulu, i tady si nezklamala !! Sýry jsou prostě jedinečné v kuchyni a neměly by tam chybět !! Je to trošku odvaz tohlr jídlo, ale určitě stojí za to !! A není zač za recept, recept má cenu tehdy když sklidí úspěch a to tady jo. . .takže zrovna tenhle recept tu zbytečně není =-O ;-)

  • Adriana | 10. 3. 2011 16:47

    Mám ráda tyhle ,,přírodní" sýry. . .a k tomu ještě portské a karamel s hruškou? Tomu nejde odolat! Díky za konečně nějaký pořádný recept !! O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Pokrmy Chuťovky Ze sýra Z ovoce Březen Oběd Večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Hrušky Kozí sýr Med Olivový olej Pepř mletý Polníček Portské víno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
13
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact