Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
2
Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychladnout. Poté ho rozlámeme a paličkou nebo v kutru nahrubo nasekáme.
3
Dresink připravíme smícháním oleje, octa, medu, soli a pepře.
4
Kozí sýr nakrájíme našikmo na špalíčky, posypeme karamelovou drtí a dáme do trouby (program gril) zapéct. Na talíř servírujeme porci zapečeného sýra se salátem polníčkem, zakápnutým balsamikovým octem.
Mockrát díky za pochvulu, i tady si nezklamala !! Sýry jsou prostě jedinečné v kuchyni a neměly by tam chybět !! Je to trošku odvaz tohlr jídlo, ale určitě stojí za to !! A není zač za recept, recept má cenu tehdy když sklidí úspěch a to tady jo. . .takže zrovna tenhle recept tu zbytečně není =-O ;-)
Adriana
|10. 3. 2011 16:47
Mám ráda tyhle ,,přírodní" sýry. . .a k tomu ještě portské a karamel s hruškou? Tomu nejde odolat! Díky za konečně nějaký pořádný recept !! O:-)