• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      l portské víno červené
    • 100
      g cukr
    • 320
      g kozí sýr s plísní
    • 200
      g polníček
    • 100
      ml olivový olej
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 3,40
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks hrušky větší

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
2
Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychladnout. Poté ho rozlámeme a paličkou nebo v kutru nahrubo nasekáme.
3
Dresink připravíme smícháním oleje, octa, medu, soli a pepře.
4
Kozí sýr nakrájíme našikmo na špalíčky, posypeme karamelovou drtí a dáme do trouby (program gril) zapéct. Na talíř servírujeme porci zapečeného sýra se salátem polníčkem, zakápnutým balsamikovým octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem

Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 10:42

    :-$ :-$ ... Pardon... Nesnáším sladké a slané dohromady! :-$

  • Katull
    Katull | 10. 3. 2011 16:53

    Mockrát díky za pochvulu, i tady si nezklamala !! Sýry jsou prostě jedinečné v kuchyni a neměly by tam chybět !! Je to trošku odvaz tohlr jídlo, ale určitě stojí za to !! A není zač za recept, recept má cenu tehdy když sklidí úspěch a to tady jo. . .takže zrovna tenhle recept tu zbytečně není =-O ;-)

  • Adriana | 10. 3. 2011 16:47

    Mám ráda tyhle ,,přírodní" sýry. . .a k tomu ještě portské a karamel s hruškou? Tomu nejde odolat! Díky za konečně nějaký pořádný recept !! O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Pokrmy Chuťovky Ze sýra Z ovoce Březen Oběd Večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Hrušky Kozí sýr Med Olivový olej Pepř mletý Polníček Portské víno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

90
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový…
88
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
73
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
68
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz První zpověď dcery Jirešové Sofie: Nejdřív čtvrt roku na psychiatrii a… Teď tančí u tyče!

První zpověď dcery Jirešové Sofie: Nejdřív čtvrt roku na psychiatrii a… Teď tančí u tyče!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact