Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené papričky skládají.
2
Rohy zalijeme nálevem svařeným z uvedených ingrediencí. Nálev povaříme cca 15 minut a zalévat jím můžeme ihned po uvaření i vychladlým. Pokud chceme mít rohy jemnější, dáme do každé sklenice dvě lžičky oleje. Nálev postačí na 8-10 klasických okurkových sklenic, záleží na tom, jak je naplníme. Cukr můžeme zkombinovat nebo nahradit sladidlem.
3
Sklenice pevně uzavřeme. Sterilujeme 10 minut při 90°C. Pokud zalijeme vroucím lákem a sklenice ihned uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru, sterilovat nemusíme a po 10-14 dnech můžeme ochutnávat. Sklenice neplníme až po okraj, ale asi tak dva a půl centimetru pod něj, ale nálev nalijeme až k hrdlu, protože po zavaření ho papriky vstřebají.
4
Nálev můžeme použít i z Deka, Naka, Laka..., kde je návod uveden na obalu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Květa
|28. 8. 2016 13:31
Také je dělám.Především pro manžela.Občas jsem mu je i koupila,ale ty prý nestojí za nic a už je nechce.Jsou prý měkké a nekřupou jako ty moje domácí,to potěší.