Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme. Slaninu, nejlépe pěkně prorostlou, nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme, přidáme uvařené fazole i se zbytkem vývaru a lehce na ohni mícháme, než se voda odpaří.
2
Ochutíme ostrým kečupem nebo kečupovou cikánskou omáčkou a podáváme s krajícem chleba.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Zimmerová
|23. 4. 2010 11:26
Dávám za jedna. Jsou skvělé!!!!
Alexandra Daňková
|7. 11. 2008 14:01
moc dobré a rychlé, fazole už jsem měla předvařené a zamrazené dopředu, roztavila jsem slaninu, na to dala osmahnout cibuli a česnek do toho fazole prohřát a vmíchala jsem kečup a osolila, mňamka
Jitka Malinová
|29. 8. 2007 14:17
Fabien, pro urychlení používám sterilované fazole v chili omáčce, pak je příprava opravdu do 20 min. A místo slaniny dávám maďarskou klobásu opečenou na cibulce.
Petr Babo
|29. 8. 2007 08:19
Opravdu moc dobré... Dávám jedničku.
Pepa Dušek
|25. 7. 2006 23:08
Zkusil jsem, jedl jsem a zjistil, že to je výtečné. Doba přípravy minimální, asi 20 minut po dovaření fazolí. Jedli jsme to u stolu, možná by byl lepší ten kůň, když to je kovbojské. Nebo že by následky ostré chuti omáček?
Fabien
|13. 5. 2005 19:23
hodlam se ted do toho pustit jen mne mrzi, že zde neni uvedena doba přípravy
Anna Holubová
|2. 3. 2004 16:42
Dělám podobný recept a je to výborné s čerstvým domácím chlebeb