Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dej do hrnce, přikryj a uveď rychle do varu. Pak zmírni oheň a nech vařit 20 minut. Fazole odstav a tekutinu z nich slej do hrnečku. Zatímco se vaří fazole, opeč na větší pánvi slaninu dozlatova, přidej cibuli a česnek a opékej 5 minut za občasného míchání. Omytá rajčata nakrájej na malé kousky a přidej do pánve. Okořeň, zalej 1 šálkem tekutiny z fazolí a nech dusit na mírném ohni asi 40 minut. Častěji promíchávej. Potom vmíchej fazole a všechno dohromady 5 minut prohřej.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tarari .
|21. 10. 2008 09:26
Prosím a co s tím plátkem šunky na prst silným? Nakkrájet?
Petule B
|5. 2. 2008 14:22
Moc dobré. Já ještě přidala půlku červené papriky místo dvou rajčat, špetku oregana a drceného kmínu pro větš vůni. Solila jsem podravkou. Bylo to vynikajcí.