Troubu necháme vyhřát na 250 °C. Nakrájené maso zprudka opečeme na pánvi na másle a odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno dáme pokrájenou cibuli na poloviny, na ni klademe brambory nakrájené na plátky a na půlky, osolíme a opepříme. Na brambory dáme orestované kuřecí maso a rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme. Přidáme rozmaženou zeleninu a rukou ji uhladíme do krajů a mírně zamačkáme, osolíme, opepříme.
2
Poslední vrstva jsou opět brambory na plátky a na půlky a zase osolit a opepřit, nakonec vše zalijeme šlehačkou nebo smetanou. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby. Za začátku asi 10 minut hlídáme, aby šlehačka neutekla. Poznáme to tak, že vaří k okraji pokličky. Potom pokličku mírně okryjeme a stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme asi 20 minut. Když jsou brambory nahoře měkké, odstavíme, posypeme petrželkou a můžeme podávat.