Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými tvarůžky a necháme na chvilku pod grilem zapéct.
2
Tohle vynikající jídlo jsme objevili v jedné hospůdce v Jeseníkách. Před návštěvou divadla bych si to asi nedala, ale jinak je to lahůdka!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Salome
|20. 9. 2007 10:55
Topinky jsou v naší rodině po několik genersací životní nutnost, je zajímavé, že se nám nikdy nepřejedly. :) Dělávali jsme je vždycky na sádle, ale můj mladší syn je na sádlo alergický, tak jsme je začali dělat na másle - a už jsme u toho zůstali. A k receptu - nejsem autorka, jen jsem se o tu lahůdku chtěla podělit - v té hospůdce dělali i variantu s nivou místo tvarůžků, není to špatné, ale tvarůžky vítězí! :)
Daniella O.
|11. 9. 2007 18:46
Vaclave, take pochazim z jiznich Cech a toto jidlo si moc dobre pamatuji. Je to moc velka dobrota, ale topinky pripravovat na masle me jeste nenapadlo. Dekuji za radu, jsem si jista, ze budou skvele.
Eva Přecechtělová
|11. 9. 2007 11:17
Před chvílí jsem si dala chleba s pomazánkou z nivy, kterou jsem včera dělala (hned jsem napsala recept), ale tohle zní lákavě a už mám zase hlad, hrůůůza .......
Alča
|11. 9. 2007 10:51
teď jsem si dala něco podobného v jedné hospůdce ve Velké Bystřici. Topinka, anglická slanina, tvarůžek, zasypané sýrem a zapečené pod grilem. Kalorická bomba, ale vynikající......
Věra z Dc
|11. 9. 2007 10:34
Šmankote Václave, to musí být fakt dobrota... přímo cítím tu vůni...teda mě to fakt voní.
Václav FRONĚK
|11. 9. 2007 08:48
Je to opravdu super.U nás se to také dělá v některých vesnckých hospůdkách.Jižní Čechy.