Podle vlastních zvyklostí připravíme topinky (někdo dělá na oleji, někdo na sádle, já na másle). Očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe olomouckými tvarůžky a necháme na chvilku pod grilem zapéct.
2
Tohle vynikající jídlo jsme objevili v jedné hospůdce v Jeseníkách. Před návštěvou divadla bych si to asi nedala, ale jinak je to lahůdka!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Salome
|20. 9. 2007 10:55
Topinky jsou v naší rodině po několik genersací životní nutnost, je zajímavé, že se nám nikdy nepřejedly. Dělávali jsme je vždycky na sádle, ale můj mladší syn je na sádlo alergický, tak jsme je začali dělat na másle - a už jsme u toho zůstali. A k receptu - nejsem autorka, jen jsem se o tu lahůdku chtěla podělit - v té hospůdce dělali i variantu s nivou místo tvarůžků, není to špatné, ale tvarůžky vítězí!
Daniella O.
|11. 9. 2007 18:46
Vaclave, take pochazim z jiznich Cech a toto jidlo si moc dobre pamatuji. Je to moc velka dobrota, ale topinky pripravovat na masle me jeste nenapadlo. Dekuji za radu, jsem si jista, ze budou skvele.
Eva Přecechtělová
|11. 9. 2007 11:17
Před chvílí jsem si dala chleba s pomazánkou z nivy, kterou jsem včera dělala (hned jsem napsala recept), ale tohle zní lákavě a už mám zase hlad, hrůůůza .......
Alča
|11. 9. 2007 10:51
teď jsem si dala něco podobného v jedné hospůdce ve Velké Bystřici. Topinka, anglická slanina, tvarůžek, zasypané sýrem a zapečené pod grilem. Kalorická bomba, ale vynikající......
Věra z Dc
|11. 9. 2007 10:34
Šmankote Václave, to musí být fakt dobrota... přímo cítím tu vůni...teda mě to fakt voní.
Václav FRONĚK
|11. 9. 2007 08:48
Je to opravdu super.U nás se to také dělá v některých vesnckých hospůdkách.Jižní Čechy.