• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kouzelná buchta

autor: zrcadlo
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kouzelná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks vejce pokojova teplota
    • 150
      g cukr krystal
    • vanilkový lusk
    • 500
      ml mléko
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří měkký dortík, uprostřed konzistence podobná pudingu a navrchu nadýchané piškotové těsto. Přitom postup je jednoduchý, všechno smícháme vlastně v jedné míse.
2
Je třeba ale dodržet přesně postup, i co se týče např. vejce - musí mít pokojovou teplotu, mléko nesmí být ani horké, ani studené - musí být vlažné, do bílku musíme přidat citronovou šťávu atd.
3
1. Nejdřív si rozpustíme máslo (pozor, ať nám nezhnědne), přelijeme do misky, ať se nám schladí na pokojovou teplotu.
4
2. Žloutky ušleháme s cukrem, zhruba 10 minut (musí být opravdu velmi husté), pak přidáme lžíci vody a vanilku, pořád šleháme.
5
3. Přidáme špetku soli a po troškách rozpuštěné máslo, které se vychladilo na pokojovou teplotu - šleháme asi minutu.
6
4. Přidáme prosátou mouku - stále šleháme.
7
5. V hrnci si ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, a přidáme ho postupně do těsta, šleháme asi minutu (důležité je, aby se nám nevytvořily hrudky, pokud ano, je třeba těsto prosít).
8
6. Vyšleháme bílky, až zbělají, přidáme lžičku citronové šťávy a pokračujeme ve šlehání, až nám ztuhne.
9
7. Přidáme bílky do těsta - velmi opatrně, mícháme vařečkou směrem zespoda nahoru, aby nám bílky neslehly, nemusí být úplně perfektně promíchané, důležité je, jak už bylo řečeno, aby nám bílky neslehly.
10
8. Důležitá je forma, ve které budeme péct. Nejideálnější je čtverec 20x20, ale ten máme doma asi málokdo, tak kulatou formu na dort o průměru 22. Pokud zvolíte jinou formu, nevytvoří se vám tři vrstvy.
11
9. Formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem - ten nám díky máslu lépe přilne k formě, můžeme ho i vystříhat, aby se nám vyložila forma perfektně.
12
10. Opatrně nalejeme těsto (je velmi řídké) a pečeme na 160°C zhruba 80 minut, vyzkoušíme párátkem - pokud zůstane suché, buchta je hotová.
13
11. Buchtu necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak přikryjeme fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky, krájíme mokrým nožem.
14
12. Místo vanilky můžeme použít kakao v poměru 50 g kakaa a 65 g mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zrcadlo | 17. 12. 2014 23:13

    Muzete udelat i kavovou prichut, nahradit polovinu mleka kavou moka

  • Iris | 1. 4. 2014 11:37

    Tak jsem buchtu konečně vyzkoušela a povedla se.Díky za inspiraci :) není ani tak složitá,jak se může na první pohled jevit .Recept je to zajímavý,ale chuťově muže moc neohromil,je to na něj moc "pudingové" na příště ale plánuji kakaovou dvojitou dávku na plech a použiji buchtu jako korpus,nazdobím ho šlehačkou a ovocem,to se po ní jen zapráší ;)

  • zrcadlo | 1. 1. 2014 17:43

    jsem zapomela dodat, ze az buchtu budeme nechavat ulezet, tak ze ji z formy nevyndavame, to az ji vyndame z lenicky , ale muzeme ji klidne nechat i i ve forme, jak kdo chce

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Koule z kuřecího
Koule z kuřecího
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule ze Salka
Koule ze Salka
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)
Kouzelný pomerančový / citronový koláč …
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact