• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kouzelná buchta

autor: zrcadlo
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kouzelná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks vejce pokojova teplota
    • 150
      g cukr krystal
    • vanilkový lusk
    • 500
      ml mléko
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří měkký dortík, uprostřed konzistence podobná pudingu a navrchu nadýchané piškotové těsto. Přitom postup je jednoduchý, všechno smícháme vlastně v jedné míse.
2
Je třeba ale dodržet přesně postup, i co se týče např. vejce - musí mít pokojovou teplotu, mléko nesmí být ani horké, ani studené - musí být vlažné, do bílku musíme přidat citronovou šťávu atd.
3
1. Nejdřív si rozpustíme máslo (pozor, ať nám nezhnědne), přelijeme do misky, ať se nám schladí na pokojovou teplotu.
4
2. Žloutky ušleháme s cukrem, zhruba 10 minut (musí být opravdu velmi husté), pak přidáme lžíci vody a vanilku, pořád šleháme.
5
3. Přidáme špetku soli a po troškách rozpuštěné máslo, které se vychladilo na pokojovou teplotu - šleháme asi minutu.
6
4. Přidáme prosátou mouku - stále šleháme.
7
5. V hrnci si ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, a přidáme ho postupně do těsta, šleháme asi minutu (důležité je, aby se nám nevytvořily hrudky, pokud ano, je třeba těsto prosít).
8
6. Vyšleháme bílky, až zbělají, přidáme lžičku citronové šťávy a pokračujeme ve šlehání, až nám ztuhne.
9
7. Přidáme bílky do těsta - velmi opatrně, mícháme vařečkou směrem zespoda nahoru, aby nám bílky neslehly, nemusí být úplně perfektně promíchané, důležité je, jak už bylo řečeno, aby nám bílky neslehly.
10
8. Důležitá je forma, ve které budeme péct. Nejideálnější je čtverec 20x20, ale ten máme doma asi málokdo, tak kulatou formu na dort o průměru 22. Pokud zvolíte jinou formu, nevytvoří se vám tři vrstvy.
11
9. Formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem - ten nám díky máslu lépe přilne k formě, můžeme ho i vystříhat, aby se nám vyložila forma perfektně.
12
10. Opatrně nalejeme těsto (je velmi řídké) a pečeme na 160°C zhruba 80 minut, vyzkoušíme párátkem - pokud zůstane suché, buchta je hotová.
13
11. Buchtu necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak přikryjeme fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky, krájíme mokrým nožem.
14
12. Místo vanilky můžeme použít kakao v poměru 50 g kakaa a 65 g mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zrcadlo | 17. 12. 2014 23:13

    Muzete udelat i kavovou prichut, nahradit polovinu mleka kavou moka

  • Iris | 1. 4. 2014 11:37

    Tak jsem buchtu konečně vyzkoušela a povedla se.Díky za inspiraci :) není ani tak složitá,jak se může na první pohled jevit .Recept je to zajímavý,ale chuťově muže moc neohromil,je to na něj moc "pudingové" na příště ale plánuji kakaovou dvojitou dávku na plech a použiji buchtu jako korpus,nazdobím ho šlehačkou a ovocem,to se po ní jen zapráší ;)

  • zrcadlo | 1. 1. 2014 17:43

    jsem zapomela dodat, ze az buchtu budeme nechavat ulezet, tak ze ji z formy nevyndavame, to az ji vyndame z lenicky , ale muzeme ji klidne nechat i i ve forme, jak kdo chce

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
20
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
20
Havajská řepa
Havajská řepa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Koule z kuřecího
Koule z kuřecího
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule ze Salka
Koule ze Salka
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)
Kouzelný pomerančový / citronový koláč …
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact