V pánvi rozpálíme trochu oleje nebo sádla. Kotlety nakrojíme po stranách, osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Pak kotlety vyndáme a do výpeku dáme osmažit drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, pak přisypeme na nudličky nebo kostičky pokrájenou libovější slaninu a ještě krátce smažíme. Přisypeme na plátky pokrájené žampiony a dále smažíme do jejich povadnutí. Ke konci smažení přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu a necháme rozvonět. Plátky kotlety vložíme zpět do pánve.
Přilijeme cca 200 ml vývaru, zaklopíme a pomalu dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití. Nakonec dle chuti ještě můžeme osolit, opepřit, vyndáme větvičku z tymiánové snítky. Pokud jsme moc nepodlévali, rozdušená cibule a česnek nám omáčku dostatečně zahustila, ale jestli chceme omáčky více a podlévali jsme více, zahustíme ji troškou jíšky, kterou necháme v omáčce krátce provařit.